Politie Gelderland-Midden

Ede; onderzoek dodelijk ongeval Noorder Parallelweg
Publicatiedatum: 02-12-2003

Het onderzoek naar de exacte toedracht van het verkeersongeval met dodelijke afloop op de Noorder Parallelweg in Ede op 1 december, heeft nog geen glasheldere conclusie aan het licht gebracht. De chauffeur (een 39-jarige inwoner uit Ede) heeft de politie laten weten niets van het ongeval gemerkt te hebben. Hij is dan ook na het ongeval door een passant benadert, die hem terug heeft gebracht naar de plaats van het ongeval.

De meest waarschijnlijke toedracht op dit moment lijkt dat de vrachtwagen over de Maanderbuurtweg in de richting van de Hakselseweg is gereden. Direct na het spoor zou de chauffeur links af geslagen zijn, de Noorder Parallelweg op. Hiermee negeerde de chauffeur een gebod om rechtdoor te rijden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het slachtoffer voor de haaietanden op diezelfde Noorder Parallelweg stil gestaan, om links af te kunnen slaan de Hakselseweg op. Daarvoor moest hij de van rechts komende vrachtauto voorrang verlenen.

Onderzoek & getuigen
Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is vandaag bij daglicht door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden voortgezet. Daarbij zullen de sporen op het wegdek nader worden geĂŻnterpreteerd. Desondanks is de politie nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Wie heeft - ondanks de duisternis rond 19.30 uur - het incident feitelijk zien gebeuren? De politie is dringend op zoek naar deze getuigen, maar ook naar anderen die op een of andere manier over informatie beschikken die kan helpen de toedracht van het ongeval te verklaren. U kunt bellen met de politie op 0900 - 88 44.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---