Tele2

02 december 2003 - KPN verliest rechtszaak tegen Tele2, Rechter verbiedt belemmeringen door KPN bij overstappen naar goedkoop bellen via Tele2

Uitspraak rechter betekent zeer goed nieuws voor de consument

Amsterdam, dinsdag 2 december 2003. KPN heeft het kort geding verloren tegen Tele2. Inzet van het geding waren de onnodige belemmeringen die KPN aan klanten wil opleggen als deze overstappen naar Tele2.

KPN wil Tele2 dwingen klanten die overstappen, een schriftelijke verklaring te laten ondertekenen.

Aanleiding voor de rechtszaak was het eenzijdig opzeggen door KPN van de overeenkomst met Tele2 waardoor klanten in de toekomst niet meer zouden kunnen kiezen op welke manier ze overstappen. KPN wil de keuze beperken tot een onnodig ingewikkelde aanmeldingsprocedure via een schriftelijke verklaring.

Deze uitspraak van de rechter betekent zeer goed nieuws voor de consument, aldus Per Borgklint, CEO van Tele2 in Nederland.

Opta: eis KPN in principe onredelijk

Telecomtoezichthouder Opta noemde de eis van KPN eerder al heel erg belemmerend. Consumenten moeten immers snel en eenvoudig kunnen overstappen, aldus Opta. De eis van KPN noemt Opta in een persbericht van vrijdag jl. in principe onredelijk. Opta acht dit onredelijk, omdat het de consument dupeert en de markt voor vaste telefonie frustreert, aldus de tekst het persbericht. Er bestaan immers voldoende waarborgen voor klanten die overstappen, zo meent de toezichthouder.