Gemeente Ede

nummer 279 / Ede, 2 december 2003

Definitieve versie kadernota economisch beleid is klaar

De definitieve versie van de kadernota economisch beleid is klaar. De afgelopen maanden is het concept van de kadernota uitvoerig besproken met verschillende partijen. De opmerkingen van interne en externe partijen en de gemeenteraad, die op 25 september over de nota sprak, zijn grotendeels verwerkt. De definitieve versie van de kadernota economisch beleid moet nog door de gemeenteraad van Ede worden vastgesteld. Dit zal naar verwachting in december 2003 of januari 2004 gebeuren.

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 2 december ingestemd met de nota. De kadernota economisch beleid geeft het overkoepelend kader voor het Ede's economisch beleid van de komende tien jaar. In de nota komen visie, ambitie, doel en strategie van het economisch beleid aan de orde. De nota gaat uit van een economische groei die aansluit bij de behoefte van de beroepsbevolking. Dit betekent dat er voldoende en gevarieerde werkgelegenheid moet zijn, toegesneden op de kwaliteiten van de beroepsbevolking.

De speerpunten van het economisch beleid zijn detailhandel & vrijetijdsbesteding, toerisme & recreatie, zakelijke en niet-commerciële dienstverlening, food valley en logistiek met toegevoegde waarde.

Acties

In het actieprogramma wordt weergegeven welke acties of producten moeten worden uitgevoerd of gerealiseerd. Per actiepunt wordt het tijdvak en de inzet van financiële en personele middelen aangeduid. Het tijdvak geeft de prioriteit van het actiepunt weer. Tevens is een raming gemaakt van de benodigde personele inzet per actiepunt. Een drietal nota's - detailhandelsbeleid, beleid toerisme & recreatie en het bedrijfsvestigingsbeleid - vormen voor 2004 belangrijke actiepunten.

Uitvoering van de actiepunten uit de kadernota vergt extra personele inzet, naast de reguliere werkzaamheden voor het algemeen economisch beleid en het onderhouden van bedrijfscontacten.