Politie Amsterdam-Amstelland

er werd proces-verbaal opgemaakt.

---

Dodelijk schietincident

Rechercheonderzoek in volle gang

Foto: AVS Toorenspits Media


2-12-2003. Gisteravond kort voor negen uur vond een schietpartij plaats in de Schipbeekstraat. Een 29-jarige man bezweek direct aan zijn verwondingen. De politie heeft twee verdachten in de Rivierenbuurt aangehouden en ingesloten voor verhoor. De recherche houdt er rekening mee dat het hier om een criminele afrekening gaat.
---

Hotelovervaller gearresteerd in tram


2-12-2003. Maandagmiddag rond vier uur werd een 35-jarige man gearresteerd op verdenking van het plegen van een overval op een hotel op 27 november. Personeel van het hotel in de binnenstad herkende de overvaller van een eerdere overval en achtervolgde de man toen hij in een tram stapte. Ondertussen belden zij de politie. De medewerkers van het hotel gaven hun positie door en stelden de trambestuurder op de hoogte. Op het Weteringscircuit kon de man in de tram worden gearresteerd. De recherche van de binnenstad sluit niet uit dat de man betrokken is bij meerdere overvallen in het centrum.
---


Straatrover aangehouden


2-12-2003. Vannacht arresteerden agenten een 43-jarige straatrover die kort daarvoor een toerist geld uit zijn handen had gegrist. De verdachte ging er vandoor, maar had niet in de gaten dat het slachtoffer hem volgde. Toen de rover een horecagelegenheid binnenging, waarschuwde de gedupeerde surveillerende agenten die de verdachte arresteerden toen hij naar buiten kwam. Hij had de buit nog op zak. De man werd ingesloten en is inmiddels in verzekering gesteld.
---

Verzet bij aanhouding: 2 arrestaties


2-12-2003. Maandagmorgen rond halfelf werd de politie zwaar gehinderd bij het overbrengen van een verdachte. Toen agenten een auto controleerden bleek dat een van de inzittenden gesignaleerd stond. Toen de dienders de man wilden meenemen naar het bureau ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de man arresteren en wilden ze hun weg naar het bureau voortzetten. Hierbij werden zij zwaar gehinderd door de andere inzittenden van de auto. Een van hen ging daarbij volledig door het lint. De agenten moesten zich met geweld een weg banen naar hun auto en konden met veel moeite met de gesignaleerde wegkomen. In het politiebureau kwamen de andere inzittenden van de gecontroleerde auto wederom verhaal halen waarbij een 18-jarige jongen werd aangehouden voor belemmering van de politieambtenaren.

---


Kassakraker gepakt


2-12-2003. Maandagavond arresteerden agenten een 24-jarige man die kort daarvoor een kassa van een supermarkt in de binnenstad had vernield. De man is ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld.

Even voor acht uur kreeg de verdachte onenigheid met een medewerker over de teruggave van een telefoonkaart. Dit liep uiteindelijk hoog op en escaleerde in een duw- en trekpartij met winkelpersoneel. Uiteindelijk vernielde de man een kassa en ging er vandoor. Medewerkers waarschuwden de buurtregisseur die juist langs kwam. Deze mobiliseerde haar collega's die de voortvluchtige geweldpleger in de Kalverstraat wisten te overmeesteren.

---