Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 02-12-2003 - 15.00 uur

Man aangehouden na opzettelijk veroorzaken van aanrijding Alkmaar, maandag 1 december 2003.
Maandagmiddag werd een 55-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Vondelstraat. Hij had opzettelijk een aanrijding veroorzaakt met een bromfietser. Kort daarvoor had verdachte op de kruising van de Vondelstraat met de Hooftstraat een manoeuvre met auto gemaakt waarbij de bromfietser hevig moest remmen om een aanrijding te voorkomen. De bromfietser was hierna doorgereden over het fietspad de Vondelstraat. Hij werd daarbij door de verdachte, die met zijn auto eveneens over het fietspad reed, achtervolgd. Toen autobestuurder op een gegeven moment de bromfietser voorbij reed en voor hem ging rijden remde hij sterk af waardoor de bromfietser tegen de auto botste en samen met zijn duopassagier ten val kwam. Beide bestuurders raakten slaags met elkaar en werden door andere weggebruikers uit elkaar gehaald. De bestuurder van de auto is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Hij is in de loop van de dag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verdachte van beroving aangehouden
Alkmaar, maandag 1 december 2003.
Maandagavond werd een 18-jarige vrouw uit Heerhugowaard beroofd van haar geld. Het slachtoffer pinde geld uit een automaat op de Europaboulevard toen zij plotseling een man naast zich zag staan. De man bedreigde de vrouw met een mes en eiste geld van haar. Uit angst dat zij gestoken zou worden rende het slachtoffer weg met achterlating van het net gepinde geld. Aan de hand van het door haar opgegeven signalement herkende een politieagent daarin de mogelijk dader, een 22-jarige Alkmaarder. Deze werd kort daarop aangetroffen op de Karveelstraat en aangehouden. Het slachtoffer herkende de man als de overvaller. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in dinsdagmorgen in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, maandag 1 december 2003.
Maandagavond werd een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam aangehouden op de Kaarsemakersgracht. De man was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding op de Kanaalkade. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 520 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij de aanrijding raakte niemand gewond en was alleen sprake van materiële schade.

Jongen aangehouden na het plegen van en vernielingen Alkmaar, dinsdag 2 december 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 20-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Brillesteeg. De man had kort daarvoor vernielingen gepleegd aan een pinautomaat bij een bankgebouw aan de Langestraat. Surveillerende agenten die dit zagen wilden de man aanhouden. De verdachte rende weg maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden op de Brillesteeg. Tijdens zijn aanhouding uitte de verdachte een aantal seksueel getinte beledigingen en opmerkingen in de richting van een vrouwelijke agent. Hiertegen wordt een afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. De man is overgebracht naar het politie. Hij verklaarde de vernielingen te hebben gepleegd omdat hij geen geld kon krijgen.

Verlichtingscontroles
Bergen/Limmen, dinsdag 2 december 2003.
Dinsdagmorgen werden op verschillende wegen in Bergen en op de Rijksweg in Limmen verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden 31 (18 in Limmen en 13 in Bergen) (brom)fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Brand in woning
Alkmaar, dinsdag 2 december 2003.
Dinsdagmorgen ontdekte de bewoonster van een flatwoning aan de Vechtstraat dat er brand was uitgebroken in haar woning. Vermoedelijk is er korstsluiting ontstaan in de televisie waardoor de woning vol rook kwam te staan. De bewoonster, die alleen thuis was, wist de woning te verlaten. Drie katten werden later door de brandweer uit het huis gehaald. De dieren werd opgevangen/behandeld door het personeel van de dierenambulance. De bewoonster en enkele omwonenden werden onderzocht het personeel van de (mensen) ambulance in verband met ingeademde rook. Niemand had verdere medische zorg nodig. De woning bekwam rook- en waterschade.