Politie Amsterdam-Amstelland


2-12-2003. Maandagochtend raakte een 57-jarige automobilist uit Amstelveen gewond toen hij met zijn auto tegen een pilaar van het viaduct aan de Parnassusweg reed. Er hebben zich nog geen getuigen gemeld. De ongevallendienst onderzoekt de aanrijding. Dodelijk schietincident

---
Hotelovervaller gearresteerd in tram
2-12-2003. Maandagmiddag rond vier uur werd een 35-jarige man gearresteerd op verdenking van het plegen van een overval op een hotel op 27 november. Personeel van het hotel in de binnenstad herkende de overvaller van een eerdere overval en achtervolgde de man toen hij in een tram stapte. Ondertussen belden zij de politie. De medewerkers van het hotel gaven hun positie door en stelden de trambestuurder op de hoogte. Op het Weteringscircuit kon de man in de tram worden gearresteerd. De recherche van de binnenstad sluit niet uit dat de man betrokken is bij meerdere overvallen in het centrum. Verzet bij aanhouding: 2 arrestaties

2-12-2003. Maandagmorgen rond halfelf werd de politie zwaar gehinderd bij het overbrengen van een verdachte. Toen agenten een auto controleerden bleek dat een van de inzittenden gesignaleerd stond. Toen de dienders de man wilden meenemen naar het bureau ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de man arresteren en wilden ze hun weg naar het bureau voortzetten. Hierbij werden zij zwaar gehinderd door de andere inzittenden van de auto. Een van hen ging daarbij volledig door het lint. De agenten moesten zich met geweld een weg banen naar hun auto en konden met veel moeite met de gesignaleerde wegkomen. In het politiebureau kwamen de andere inzittenden van de gecontroleerde auto wederom verhaal halen waarbij een 18-jarige jongen werd aangehouden voor belemmering van de politieambtenaren.

---


---

Beschonken automobilist ramt lichtmast

2-12-2003. Vannacht raakte een beschonken automobilist op de Legmeerdijk in Aalsmeer de macht over het stuur kwijt. Hij ramde een vluchtheuvel en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De 33-jarige bestuurder en zijn 28-jarige passagier raakten gewond en werden naar een ziekenhuis vervoerd. Daar werd van de alcomobilist bloed afgenomen om de alcoholwaarde vast te stellen. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt. De brandweer kwam omdat de zwaar beschadigde auto mogelijk brandstof lekte. Dit leverde uiteindelijk geen gevaar op, waarna het voertuig werd versleept.
---


Parkeergedrag breekt beschonken automobiliste op


2-12-2003. Rond negen uur maandagochtend kwam bij de politie een melding binnen dat een fout geparkeerde auto in de weg stond bij werkzaamheden. Een politieagent belde de eigenaresse en zei dat ze haar auto direct moest verplaatsen. De vrouw gaf aan daar wel enige uren voor nodig te hebben. De diender vond dit niet acceptabel en zei dat haar auto dan zou worden weggesleept. Kort hierop kwam een iemand het politiebureau binnen die vertelde dat er net een zwaar beschonken dame in de auto was gestapt en was weggereden. Politiemensen renden naar buiten en wisten de auto tot stoppen te brengen. Achter het stuur van de bolide die eerder fout geparkeerd stond, zat de bewuste vrouw, die danig onder invloed van alcohol verkeerde. Zij werd aangehouden en ingesloten.

---

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

2-12-2003. Maandagmiddag rond twaalf uur werd een 33-jarige automobilist staande gehouden na een forse snelheidsovertreding op de A10. De bestuurder reed met een snelheid van 155 kilometer per uur over de Ring. De man had niet in de gaten dat hij werd gevolgd door een onopvallende politieauto van het wijkteam Autosnelwegen. Nadat hij werd aangehouden moest hij zijn rijbewijs inleveren en moest hij op alternatieve wijze zijn weg vervolgen.

---

Twee arrestaties voor illegaal vuurwerk

2-12-2003. De politie heeft maandagavond twee mannen (22 en 39 jaar) gearresteerd die in het bezit waren van 250 kilo illegaal vuurwerk.

Na een tip stelde de politie een onderzoek in naar handel in illegaal vuurwerk. In de auto werd190 kilo verboden vuurwerk aangetroffen. Bij een zoekactie op het adres van de verdachten stuitten de dienders op nog eens 60 kilo. Al het illegale vuurwerk, 250 kilo in totaal, werd in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.
---