Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen - Lathumer gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 02-12-2003

Een 59-jarige inwoner van Lathum is maandagavond gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op de Handelstraat in Huissen. Het slachtoffer kreeg tijdens werkzaamheden omstreeks kwart over tien kokend water over zijn voeten toen er ergens in het bedrijf een waterslang was losgesprongen. Het slachtoffer was bezig om een storing in het bedrijf te verhelpen aan waterketels. De Lathumer had brandwonden opgelopen toen er een waterslang van een van de ketels lossprong en kokend water vrijkwam. Hij is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - reeks auto-inbraken in Zetten en Heteren
Publicatiedatum: 02-12-2003

Inwoners van de dorpen Zetten en Heteren zijn in de nacht van zondag op maandag geplaagd door een reeks van auto-inbraken. Zeker 22 gedupeerden hebben zich inmiddels bij de politie gemeld voor aangifte. In Zetten werden 14 gevallen van auto-inbraak gemeld. De auto's stonden geparkeerd ondermeer op de Sterappel, Gandhistraat, Marshallstraat, Stationsstraat, Brittanjesingel. Vooral op de Marshallstraat werden meerdere auto's opengebroken. In Heteren werden
8 auto's opengebroken op ondermeer De Dries, Kamperfoeliestraat, Narcissenstraat en Zesmorgen. In alle gevallen bestond de buit meestal uit autoradio's. In Heteren werd vanaf de Beemdhof een auto gestolen, het betrof een groene Ford Escort. De politie stelt een onderzoek in en adviseert om toch vooral geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten. Niets erin...niets eruit, zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - fietser gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 02-12-2003

Een 23-jarige fietser uit Nijmegen is maandagochtend gewond geraakt toen hij betrokken raakte bij een verkeersongeval met een auto op de kruising van de Industrieweg Oost met de Platinastraat. Het slachtoffer reed omstreeks zeven uur over de Platinastraat met zijn fiets en werd ter hoogte van de kruising aangereden door een 26-jarige automobilist uit Bemmel. De automobilist was vanaf de Industrieweg Oost linksaf de kruising opgereden en zou daarbij de fietser geen voorrang hebben verleend. De Nijmegenaar liep verwonding op aan zijn hoofd en knie en is overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De verwondingen leken overigens mee te vallen, het slachtoffer hoefde niet te worden opgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - roodlicht controle
De politie heeft maandag bij een rood lichtcontrole op de Ir. Molsweg, nabij de kruising met de Nielant in Huissen geen overtreders kunnen betrappen. Wel werden er acht bestuurders op de bon geslingerd die tegen het verkeer in over de Melkweg reden. De politie besloot na klachten over het rijgedrag extra te controleren op de kruising, waar in verband met wegwerkzaamheden een noodverkeerslichtinstallatie is neergezet. Uit de klachten bleek ondermeer dat er massaal door rood gereden zou worden, met diverse gevaarlijke verkeerssituaties tot gevolg. Ook zou als gevolg van het negeren van het rode licht de verkeerslichtinstallatie ontregeld raken. Ook de komende tijd blijft de politie toezien op het naleven van de verkeersregels rondom de werkzaamheden op de kruising.