Politie IJsselland

Persberichten Deventer e.o.
van Maandag 01-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 02-dec-2003 06:59 uur
Door Frank Dijkema
Piket: (038) 4963891
---


Steunfraude

Deventer - Maandagmiddag kregen een 26-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Deventer een proces-verbaal voor steunfraude. Zij hadden vijf maanden onterecht bijstand ontvangen.

(03-150902)


---



Betrapt bij overladen hennep

Deventer - Maandagavond werden op een parkeerplaats twee Duitsers aangehouden terwijl ze bezig waren softdrugs over te laden. Een 39-jarige man uit Osnabruck overhandigde 10 kilo gedroogde hennep aan een 37-jarige man uit Diepholz toen de politie dit in de gaten kreeg. De softdrugs werd in beslag genomen. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

(03-151094)



Einde


---- --



Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland
van Maandag 01-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 02-dec-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Henk Kremer
038 - 4963891.


---



Bedreiging
Steenwijk - Na bedreiging en mishandeling van personeel van een bankfiliaal aan de gasthuisstraat, is maandagmorgen een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wenste zijn kredietlimiet te verhogen. Op het moment dat zijn paspoort werd gecontroleerd stelde hij zich agressief op en wilde hij er vandoor. Een medewerker van de bank werd bij zijn stropdas gepakt, een medewerkster werd bij haar armen gepakt. De man werd ingesloten.


---



Controle bedrijfsafval
Steenwijk - Op 27 november werd door politiestudenten, in samenwerking met de gemeente Steenwijk en de dienst gemeentewerken, een controle gehouden op het bedrijfsafval dat door 11 bedrijven werd aangeboden aan de afvalinzamelaar. Voor de controle werden de afvalcontainers onderzocht bij de dienst gemeentewerken op de aanwezigheid van gevaarlijke afvalstoffen. In drie gevallen was er op het afval niets aan te merken. In drie gevallen werd er een kleine hoeveelheid gevaarlijk afval aangetroffen waarvoor een waarschuwing is gegeven aan de desbetreffende bedrijven. In vijf gevallen werd gevaarlijk afval bij het gewone afval aangetroffen waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Gevaarlijke stoffen mogen niet met het gewone bedrijfsafval aangeboden worden maar dienen afzonderlijk te worden afgegeven aan een erkende inzamelaar.
(03-149347)


---



Electronisch alarm "Big business"


In de afgelopen week werden bij het team Zwartewaterland vragen gesteld door bewoners die telefonische waren benaderd over het kopen van alarminstallaties.

Inspelen op het veiligheidsgevoel van bewoners is voor bepaalde bedrijven een zeer interessante manier om snel zaken te doen. Er zijn in Nederland een paar bedrijven die, vanaf hun kantoor, mensen systematisch telefonisch benaderen om elektronische alarmering te verkopen. Daar is op zich niet zo veel mis mee. De bedrijven maken van wisselende systemen gebruik om telefonisch contact te krijgen met hun potentiële klant. De ene keer gaat het om een enquête over de beveiliging van uw huis of over het veiligheidsgevoel van u zelf, terwijl u de andere keer een gratis alarmsysteem krijgt aangeboden. U bent de gelukkige!

In nagenoeg alle gevallen wil men u echter gewoon wat verkopen. Men gebruikt deze werkwijze om een afspraak met u te maken bij u thuis en u over te halen een contract te tekenen. De aanbieding is dan altijd heel erg goed, tenminste veelal dat lijkt zo. Naderhand rekenen leert dat u het vaak bij een erkende vakhandel in uw omgeving goedkoper had kunnen krijgen. In geval van gratis bijvoorbeeld moet u meestal wel een maandelijkse bijdrage voor de alarmcentrale en voor het onderhoud betalen. Dit moet contractueel gedurende een periode van 5 jaar. Het bedrag is zo hoog dat u uiteindelijk veel meer betaalt dan bij een "gewoon" bedrijf.
Het apparaat wat u koopt is doorgaans niet slecht en wordt vaak wel door een erkend bedrijf geplaatst. Gelukkig valt het met de kwaliteit dus mee.

Politie IJsselland raadt u aan om uw huis goed te beveiligen. De meeste inbraken kunnen voorkomen worden als bewoners goed hang- en sluitwerk op hun ramen en deuren hebben. De politie adviseert u om voor uw huis een gratis preventieadvies aan te vragen bij een door de politie erkend bedrijf. Dit zijn politiekeurmerkbedrijven. In de regio IJsselland zijn ca. 35 van deze bedrijven aktief. Zij geven altijd een gratis preventieadvies en een offerte voor het plaatsen van de zaken. Voert u alles wat in het advies staat uit dan ontvangt u een politiecertificaat dat uw woning voldoet aan deze normen. Naast een veilig gevoel zal elke verzekeringsmaatschappij u vervolgens premiekorting geven.
Als extra zou u een electronisch alarm kunnen overwegen. Echter, u moet de dief eerst zien buiten te houden en als deze daadwerkelijk binnen zou komen dan pas werkt dit alarm.
Op de internetsite www.politiekeurmerk.nl kunt u uitvinden welke bedrijven er in uw omgeving met de politie samenwerken. Daarnaast zijn op alle politiebureaus flyers met de namen van deze bedrijven aanwezig.

---



---- --



Dagrapport Pers Salland
Maandag 01-dec-2003 07:00 uur tot dinsdag02-dec-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891 Henk Kremer

---



Aandachtvestiging

Heino - Een bewoonster van een woning aan de Acacia kreeg maandag rond het middaguur een onbekend persoon aan de deur, die vertelde dat hij opdracht had gekregen om de verwarming te controleren. De monteur had de benodigde sleutels aan een blauwe label hangen en wekte een zodanig vertrouwde indruk, dat hij binnen gelaten werd. Na controle verliet hij de woning weer. Er wordt niets vermist

Omdat de woningbouwvereniging geen opdracht gegeven heeft gaat de politie er vanuit dat de vrouw te maken heeft gehad met een mogelijke insluiper.
Deze 'monteur' voldeed aan het volgende signalement: blanke man, leeftijd: 60-65 jaar, lengte : 1,70, gezet postuur, grijs haar, Nederlands sprekend. Hij droeg een donkerrood jack. Hij reed weg in een rode bestelbus.

Advies:
In dit soort gevallen dient de bewoner naar een legitimatiebewijs en een opdrachtbon te vragen. Dan is het pas vertrouwd om de monteur binnen te laten. Sluit de deur achter u en blijf zoveel mogelijk in de buurt.

03-150834



---



Snelheidsovertreder heeft ook verboden wapen in bezit.

Heino - Rond het middennachtelijk uur zagen politieagenten een grijze VW-Passat rijden die de snelheid overschreed met 57 kilometer per uur. (137 i.p.v. 80). Bij de controle van de persoon en voertuig vonden de agenten een ploertendoder aan. Dat is een verboden wapen, dat daarna werd in beslaggenomen.
De bestuurder, een 24 jarige man uit Nordhausen, kreeg bekeuringen voor de snelheidsoverschrijding ( E 382,-) en het wapenbezit (E 250,-) . Deze boetes werden contact betaald.

03-151132, 03-151127



---



Bijtende hond

Wijhe - Werd een meisje maandagmiddag tijdens het voorbij fietsen gebeten door een loslopende hond. Het dier hoort thuis bij een woning aan de Rietbergweg. Omdat er al meer meldingen zijn van bijtende honden treedt de politie nu op en zegt men de eigenaar proces verbaal aan. Bovendien zal bij de gemeente op maatregelen worden aangedrongen.

Het meisje, dat erg overstuur was na het voorval, had twee gaatjes in de broek, die mogelijk veroorzaakt zijn door de hondenbeet. Zij liep geen beenletsel op.

03-150990



---



Einde dagrapport Pers Salland



---- --



Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Maandag 01-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 02-dec-2003 06:59 uur
Door Freek Fridrichs
Piket Henk Kremer
038-4963891


---


Trein ramt auto op overweg

Dalfsen- Vond maandag, 1 december 2003 te omstreeks 11.00 uur op de overweg aan de Koepelallee een botsing plaats tussen een trein en een personenauto. De 19 jarige bestuurster van de auto uit Dedemsvaart werd hierbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De overweg is met halve-overwegbomen beveiligd. Onbekend is waarom de bestuurster de overweg is opgereden. Zij werd geschampt door de vanuit de richting Zwolle komende trein. gegrepen. Met uitzondering van de bestuurster van de auto liep niemand anders letsel op. De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.

(03-150821)


---



Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --



Dagrapport Pers Kampen
van Maandag 01-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 02-dec-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---


Winkeldief aangehouden

KAMPEN - Maandagavond omstreeks 20.00 uur kwam een man de shop van een benzinestation aan de Flevoweg binnen. Hij kocht wat snoepgoed. Terwijl de verkoopster aan het bellen was pakte de man snoepgoed en wilde toen weg lopen. De verkoopster deed de deur op slot. Hierop ontstond een bedreigende situatie waarop de verkoopster de deur ontsloot. De man was ongeveer 25 jaar oud. Ongeveer 1.90 meter lang. Blond lang haar in een staart. Groen/beige schipperstrui. Vale blauwe spijkerbroek.
Enige uren later kwam er een man aan het bureau die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, 23 jaar uit Kampen, werd aangehouden en voornader onderzoek ingesloten.
(03-151083)



---


Einde dagrapport Pers Kampen


---- --



Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Zwolle
van Maandag 01-dec-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 02-dec-2003 06:59 uur
---


Botsing vrachtauto en invalidenvoertuig
Zwolle - Op de kruising van de Blaloweg en de Voorsterweg vond op maandagochtend (08.35 uur) een botsing plaats tussen een vrachtauto en een invalidenvoertuig. De vrachtauto, bestuurd door een 58-jarige man uit Dronten reed bij groen licht de kruising op. De vrachtauto kwam vanaf de Voorsterweg en sloeg rechtsaf de Blaloweg op in de richting van de IJsselallee. De vrachtwagen reed erg langzaam. Terwijl de vrachtwagen nog op de kruising was, kreeg de 46-jarige bestuurster van het invalidenvoertuig uit Zwolle ook groen licht. Zij kwam vanaf de Voorsterweg en wilde de Blaloweg rechtdoor oversteken. Zij heeft de vrachtauto waarschijnlijk niet gezien en raakte de oplegger van de vrachtauto aan de achterzijde. De bestuurster van het invalidenvoertuig was gewond aan het hoofd en zij is naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de vrouw bleken in het ziekenhuis gelukkig mee te vallen.
(03-150674)



Aanrijding auto en fietster
Zwolle - Aan de Hogenkampsweg vond op maandagmiddag (17.34 uur) een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. Een 12-jarige fietster uit Zwolle kwam op de fiets uit de Molenkampsweg en is de Hoogkampsweg over gestoken. Terwijl ze overstak werd ze geschept door de auto van een 47-jarige man uit Wijhe. De man heeft nog geprobeerd uit te wijken maar dit is niet gelukt. Uit remproeven en uit de aangetroffen sporen bleek dat de bestuurder van de auto de maximumsnelheid heeft overtreden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Het 12-jarige meisje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden een gebroken sleutelbeen en wat kneuzingen geconstateerd.
(03-151052)



Zakkenrollers aktief
Zwolle - De politie krijgt de laatste tijd weer veel meldingen van zakkenrollerij in de binnenstad. Tijdens de komende drukte rond St. Nicolaas en Kerstmis wordt het winkelend publiek geadviseerd alert te zijn op deze vorm van diefstal, vooral op plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn.


Kledingdief aangehouden
Op maandagavond (20:20) kreeg de politie melding van de diefstal van een jas uit de kleedruimte van een fitnesszaal aan de Assendorperstraat. De jas werd gevonden in een van de kluisjes van de zaal. Een 22-jarige vrouw uit Zwolle meldde dat ze de jas had weggenomen en ze werd hiervoor aangehouden.
(03-151067)



Overval op winkel
Aan de van der Capellenstraat werd op maandagochtend (07.45 uur) een 33-jarige man uit Zwolle overvallen in zijn winkel. De man was in zijn winkel aan het werk, toen er op de deur werd geklopt. De winkelier deed de deur open. De overvaller kwam de winkel binnen en bedreigde met een pistool of een voorwerp dat op en vuurwapen leek. De overvaller eiste geld van de winkelier. De man ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in.
(03-150661)



Bromfietser beledigt agenten
Zwolle - Op maandagochtend (10:10) reed een 19-jarige man uit Zwolle op een bromfiets luid schreeuwend twee politie agenten voorbij. Hij stak hierbij zijn middelvinger op. De agenten zetten de achtervolging in en gaven een stopteken. Hierop stopte de jongeman niet. Na enige tijd kon de politie de jongeman staande houden. De jongeman werd bekeurd voor het negeren van een stopteken, het rijden over de stoep en het beledigen van een ambtenaar in functie.
(03-150939)



Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --