Politie Friesland


Politieberichten van 02/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 02-12-2003 - Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Joure: verlichtingscontrole fietsen
Dinsdag tussen 07.00 uur en 08.15 uur werd op de Harddraversweg, Sewei en Jousterweg ter hoogte van Haskerhorne door een 14-tal politieagenten een verlichtingscontrole gehouden.Resultaat: 19 keer proces-verbaal op de Jousterweg, 8 keer op de harddraversweg en 1 keer op de Sewei.

Goutum: verlichtingcontrole fietsen
Dinsdag tussen 07.20 uur en 08.00 uur werd op de Bredyk een fietsverlichtingcontrole gehouden. Een 40-tal fietsen zijn gecontroleerd, waarvan een tweetal een bekeuring kreeg.

Heerenveen: inbraak gebouw
Bij een inbraak in een pand aan de Schoolstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een stereo-installatie gestolen. Men kwam binnen door een uitzetraam te verwijderen.Een 29-jarige inwoner van Langweer heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldief aagehouden
Dinsdagmorgen werd een 31-jarige inwoner van Heerenveen in een winkel aan de Sieversstraat aangehouden. De man had in de winkel een schuurmachine gestolen. De 31-jarige inwoner van Heerenveen werd overgebracht naar het bureau waar tegen de man proces-verbaal werd opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdagmorgen werd een 49-jarige inwoner van Leeuwarden in een winkel aan de Nieuwestad aangehouden. De man had in de winkel twee flessen drank gestolen. Oplettende personeelsleden konden de man buiten de winkel aanhouden. De 49-jarige inwoner van Leeuwarden werd overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man een toegansontzegging voor de winkel had. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Klokhuislaan werd maandag tussen 19.30 uur en 22.00 uur een computerscanner gestolen. Men kwam binnen door het slot van de slaapkamerdeur te vernielen. Een 40-jarige inwoner van Drachten heeft aagifte gedaan.

Dokkum: verkeerscontrole Noordoost Fryslân
Dinsdagochtend werd een verkeerscontrole uitgevoerd waarbij de nadruk lag op verlichting. Het was positief dat van grote groepen fietsers de verlichting in orde was. De verkeerscontrole richtte zich op het verkeer in de richting van Dokkum op de routes vanuit de dorpen Engwierum, Holwerd, Ternaard, Hantum, Anjum, Oostrum, Damwoude, Veenwouden en Zwaagwesteinde. Voor de volgende zaken werd proces-verbaal opgemaakt:

- 86 x voor fietsverlichting;

- 3 x voor een bromfiets met te veel vermogen;
- 1 x voor het onterecht voeren van mistlampen op een personenauto;
- 6 x voor het niet dragen van de autogordel;
- 1 x voor geen bromfietscertificaat;

- 1 x voor een bromfietser die geen gebruik maakte van het verplichte fietspad.
Verder werden er twee proces-verbalen opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.