Gemeente Heerenveen

Nieuwe brandweerkazerne Rottumerweg Inspraakavond op 11 december

02/12/2003

Burgemeester en wethouders zijn van plan vrijstelling te verlenen voor:

* de realisering van een brandweerkazerne aan de Rottumerweg. * infrastructurele aanpassingen (wegen, paden, parkeren) op het sportcomplex aan de Rottumerweg/De Zanden
* de aanleg van een rotonde in De Zanden, ter plaatse van de uitgang van het sportcomplex en de aansluiting van het Hoefblad * bouwrijpmaken van gronden ten zuiden van Sfinx.

Naast Storkhal (Blauw-Wit) en Sfinks

De gemeenteraad heeft besloten aan de Rottumerweg, een grondstuk gelegen tussen de Storkhal van Blauw Wit en het Jongerencentrum Sfinks, aan te wijzen als locatie voor een nieuwe brandweerkazerne voor Heerenveen. Voor deze locatie is inmiddels een bouwplan ontwikkeld. De beoogde brandweerkazerne wordt geplaatst in de rooilijn van de Storkhal en Sfinks.

Nieuwe rotonde op de Zanden

De centrale toegang van en naar het sportcomplex (korfbal, hockey en kaatsen) , het jongerencentrum Sfinks en de nieuwe brandweerkazerne zal worden gerealiseerd vanaf De Zanden. Ter plekke van deze aansluiting wordt een rotonde aangelegd op de kruising Zanden/Hoefblad. Op het terrein van de genoemde voorzieningen worden nieuwe infrastructurele voorzieningen getroffen in de vorm van wegen, paden en parkeerterreinen.

Andere gebouwen

Verder bestaat het voornemen ten zuiden van Sfinks een fitness centrum, een muziekatelier en een kantoor van Caleidoscoop te realiseren. Hiervoor zijn nog geen bouwaanvragen ingediend, maar de gronden worden alvast bouwrijp gemaakt.

Procedure

De hierboven genoemde ontwikkelingen passen voor het merendeel niet binnen het ter plekke geldende bestemmingsplan De Heide. Daarom wordt een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gevolgd. In dze procedure is geregeld dat een ieder de gelegenheid krijfgt om in te spreken. Hoe dat in zijn werk gaat leest u hierna.

Ter inzage

In het kader van de bovenvermelde procedures liggen de daarmee samenhangende stukken ter inzage, met ingang van donderdag 4 december 2003, gedurende vier weken, tijdens de openingsuren ter inzage: * bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen * in de openbare bibliotheek, Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen.

Schriftelijke inspraak

Ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de gemeentelijke inspraakverordening kan een ieder, gedurende de hiervoor aangegeven termijn, gemotiveerde schriftelijke inspraakreacties geven omtrent het voornemen bovenvermelde vrijstellingen te verlenen. Deze inspraakreacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Heerenveen, Postbus 15.000. 8440 GA HEERENVEEN.

Inspraakbijeenkomst

Op donderdag 11 december 2003 wordt een inspraakbijeenkomst gehouden over de hier voor beschreven plannen. Tijdens bijeenkomst wordt eerst een uitgebreide toelichting gegeven op:

bouwplan voor de brandweerkazerne, de toegang naar de kazerne voor brandweermensen en het uitrukken van de brandweer, de centrale toegang naar het sportcomplex, Sfinks en de brandweer, de nieuwe rotonde op de Zanden de plannen

Vervolgens kunnen de aanwezigen vragen stellen en/of mondelinge inspraakreacties indienen.

De inspraakbijeenkomst wordt gehouden in de raadszaal in het gemeentehuis Crackstraat 2 te Heerenveen, en begint om 20.00 uur.