Provincie Utrecht

Persbericht

Veilige fietsoversteek Amersfoortseweg, Doorn

2-12-2003
De provincie Utrecht maakt de oversteekplaats voor fietsers bij het conferentiecentrum SBI in Doorn veiliger. De oversteekplaats schuift op richting Doorn en er komt een rustpunt in het midden. Vooral scholieren van het Revius-college in Doorn maken gebruik van deze oversteek.

---

Verkeershinder
Op 12 januari 2004 begint de provincie met de werkzaamheden op de Amersfoortseweg (provinciale weg N227 Cothen-Amersfoort) ter hoogte van het conferentiecentrum SBI. Fietsers maken tijdens de werkzaamheden nog gebruik van de oude oversteekplaats. Voor het autoverkeer wordt een om- en omregeling ingesteld. Deze regeling geldt alleen overdag, buiten de spitsen. De verwachting is dat de werkzaamheden in de week van 26 januari zijn afgerond.

Wat verandert er precies?
De belangrijkste verandering is de aanleg van een brede middengeleider waardoor de weg in tweeën is over te steken. Verder wordt de fietsoversteek zo ver mogelijk richting Doorn gelegd. De oversteek ligt dan niet meer pal voor de inrit van het SBI waardoor het zicht op de provinciale weg beter wordt. Daarnaast wordt de aansluiting van het pad door het bos aangepast zodat fietsers de weg minder gemakkelijk schuin kunnen oversteken.

De aanpassing van de oversteekplaats gebeurt in overleg met de gemeenten Maarn en Doorn.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wim van der Sluys van de provincie Utrecht,
telefoon 06-51214189 of wvdsluys@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon 2467 of Wilma.Heideman@provincie-utrecht.nl