Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Rechter wijst eisen VSN af

De VSN heeft het kort geding over de robotarm verloren. De vorderingen van de VSN en de gedupeerde leden zijn helaas alle afgewezen. De rechter heeft in het vonnis begrip getoond, maar benadrukt dat hij zich in kort geding terughoudend moet opstellen.

Voor de vorderingen van de VSN en de gedupeerde leden betekent dit, aldus de rechter, dat er sprake moet zijn van onmiskenbare onrechtmatigheid. De rechter vond dit niet het geval, omdat er, kort gezegd, in het Nederlandse stelsel nu eenmaal verschillen kunnen bestaan tussen particulier- en ziekenfondsverzekerden. De VSN vindt vanzelfsprekend nog steeds dat hiervan wel sprake is. De robotarm is een hulpmiddel in ontwikkeling, zodat particuliere verzekeraars er nog niet aan zullen beginnen om deze te verzekeren. Als het ministerie van VWS dan alleen wat regelt voor ziekenfondsverzekerden laat ze particulier verzekerden in de kou staan. De VSN vindt dat er onder deze omstandigheden in Nederland bij dergelijke voorzieningen geen onderscheid mogelijk zou moeten zijn tussen particulier en ziekenfondsverzekerden.

De VSN beraadt zich nog verdere stappen, maar zal waarschijnlijk via de Tweede Kamer de ontstane situatie aan de orde te stellen.

02 december 2003

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400