CDG


CDG Europe neemt meerderheidsbelang in Scandinavische distributeur.

CDG Europe, dé innovatieve IT distributeur in de Benelux heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in de Scandinavische collega distributeur Realab. Met dit meerderheidsbelang in Realab wil CDG Europe een brug slaan naar een groeimarkt voor enkele van haar producten. Producten als RES PowerFuse en Softricity worden ook door Realab aangeboden en zij zijn daarmee exclusief voor zowel Zweden, Finland als Noorwegen. Gezien de enorme groei cijfers en het potentieel van deze producten voor de Europese markt heeft CDG Europe een hoog verwachtingspatroon voor het jaar 2004 en verder. Distributeur Realab (http://www.realab.net/realweb/index.page) is in Zweden, Finland en Noorwegen een partij met veel potentie, het portfolio loopt in lijn met die van CDG Europe en ook organisatorisch vertoont het een grote gelijkenis.

Scandinavië is een bewuste éérste keuze, de IT markt en de ruimte voor producten met een innovatief karakter is daar gelijk aan de Nederlandse behoefte. Ook het minimale verschil in de zakelijke cultuur en de constante voorsprong op het gebied van high-tech communicatie maakt Scandinavië een geschikte afzetmarkt. Wil echter niet zeggen dat er geen andere Europese initiatieven worden ontplooid aldus Peter Hoekstra, Algemeen directeur CDG Europe.

Realab is door de associatie met CDG Europe nu in één keer een partij met een grotere afzetmarkt. De Nederlandse markt lijkt in veel facetten op de Zweedse, daarbij worden veel producten in een gelijk stadium van de product life cycle in beide landen succesvol. De achterliggende gedachte vanuit Realab ligt dan ook verscholen in het feit, dat de vorming van een Europese distributeur steeds belangrijker wordt in de onderhandelingen met leveranciers. CDG Europe zal een aantal zaken faciliteren vanuit Nederland en helpen om Realab naar een gelijk niveau te brengen, de volgende stap is dan waarschijnlijk expansie naar ons achterland. zegt Morten Moland, Managing Director Realab.

2-12-2003


CDG Europe B.V. Postbus 43 2700 AA Zoetermeer Tel. 079 3601300 Info@cdg.nl