Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DVD zeer populair op internet rond Sinterklaas.

Amsterdam - 2 december 2003

Met het naderen van 5 december, stijgt de populariteit van het zoekwoord 'Sinterklaas' in de ilse zoekmachine met de dag. Een ander opvallend zoekwoord is 'DVD'.

Uit stijgende populariteit van het zoekwoord Sinterklaas kan worden opgemaakt dat mensen, vlak voor Sinterklaasavond, nog snel even op zoek gaan naar sinterklaastips, -gedichten en -cadeautjes, en met name dan DVD's. Kelkoo, de partner van ilse shop, constateert in de maand december zelfs een stijging van 55% in de verkoop van online DVD's, ten opzichte van augustus. Per dag worden rond de 900.000 zoekopdrachten in de ilse zoekmachine ingevoerd. Rond de 35.000 zoekopdrachten komen nu dagelijks voor rekening van 'Sinterklaas'. Hiermee staat De Sint sinds zondag 31 november op nummer 1 in de ranking van meest gezochte woorden bij ilse. 'DVD' komt op plaats 5 met gemiddeld 5.000 zoekopdrachten per dag. Ter vergelijking: vorig jaar haalde 'DVD' nog niet eens de top 50.

Andere populaire zoekwoorden op dit moment zijn; 'gedichten' (plaats 3), 'speelgoed' (plaats 9) 'spelletjes' (plaats 12), 'games' (plaats 14), en 'CD' (plaats 20). Ook het zoekwoord 'kerst' scoort nu al hoog met gemiddeld 10.000 zoekopdrachten per dag. (plaats 5).

Zoekwoorden die het gehele jaar goed scoren zijn: 'auto', 'mp3', 'foto', 'hotel', 'vakantie' en 'makelaar'.

Kijk ook voor Sinterklaastips op: http://sinterklaas.ilse.nl/

Over ilse media

ilse media is met 238 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze bereikt als marktleider meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (125 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (55 miljoen pageviews per maand), de nieuwssite NU.nl (53 miljoen pageviews per maand), Overzicht.nl (4 mln pageviews per maand) en Vindex.nl (1 mln pageviews per maand). ilse media is tevens een onderdeel van Sanoma Uitgevers, bekend van tijdschriften zoals Libelle, Viva, Panorama, VT Wonen, en Donald Duck.



Ingezonden persbericht