1e persbericht van dinsdag 2 december 2003

Eindhoven 02-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bestuurder onder invloed

Een 21-jarige Eindhovense automobilist is maandag om 20.00 uur op de Jozef Eliasweg aangehouden. Hij had gedronken en blies bijna 0,75 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Op de Sumatralaan is maandag om 22.10 uur een 40-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man zou even daarvoor schennis hebben gepleegd tegenover een 25-jarige Eindhovense vrouw. Dat gebeurde op de Sumatralaan. Na verhoor kon de man naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na bedreiging aangehouden

Dinsdag om 2.35 uur is in een woning aan de Boschdijk een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. In de woning verblijven verschillende mensen en een daarvan, een 29-jarige Eindhovenaar werd door de 35-jarige man met de dood bedreigd. Hij deed aangifte en de politie nam de verdachte mee. Op weg naar het politiebureau bedreigde de verdachte ook de politiemensen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na poging inbraak

Een 33-jarige man uit Geldrop en een 41-jarige man zonder vaste woonplaats zijn dinsdag om 4.35 en 5.50 uur aangehouden omdat zij verdacht worden van een poging tot inbraak bij een tankstation aan de Willem van Konijnenburglaan om 3.50 uur. Daar was de ruit van de toegangsdeur vernield. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders gevlucht. Op de beveiligingsvideo waren de inbrekers duidelijk zichtbaar en ze werden door de politiemensen herkend. De Geldroppenaar werd op de Kerkstraat aangehouden en de ander op Neckerspoel. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbreker gepakt

Op de Dillenburgstraat is dinsdag om 6.25 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg even daarvoor een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Rooijakkersstraat. Daar was een ruit vernield en een computerscherm weggenomen. Een getuige had een witte auto weg zien rijden. De politie zag op de Dillenburgstraat een witte auto met daarin de verdachte en op de zitplaats naast hem een computerscherm. De man is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen buurvrouw

Dinsdag om 8.35 uur is op de Sint Severusstraat een 73-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor zijn 44-jarige buurvrouw met een ijzeren staaf heeft geslagen. Beide buren hebben al enkele jaren ruzie. Toen het slachtoffer dinsdagmorgen de vuilniscontainer buiten zette kwam de buurman op haar af met een ijzeren staaf. Daarmee sloeg hij haar. Zij hield er enkele schrammen aan haar arm aan over. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Helmond: Verlichtingscontrole

Bij verlichtingscontroles op de Nachtegaallaan en het Janus Meulendijkspad zijn dinsdag tussen 7.00 en 8.00 uur 32 bekeuringen uitgeschreven.

Best: Inbraak in woning

Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Weegbree. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen geld en cheques.

Deurne: Woninginbraak

Maandag tussen 12.00 en 19.15 uur is ingebroken in een woning aan het Schommerveld. Aan de achterkant is een ruit vernield. Uit de woning verdwenen sieraden en geld.

Bergeyk: Man na huiselijk geweld aangehouden

In een woning aan Hagelkruis is maandag om 19.40 uur een 25-jarige man uit Wapenveld aangehouden. De man had zijn 27-jarige ex-vriendin tijdens een ruzie geslagen. Dat gebeurde in haar woning. Zij miste een tand en had enkele verwondingen in het gezicht. De man is ingesloten.

Bladel: Verkeerscontroles

Maandagavond zijn bij de nieuw aan te leggen rotonde op de Bleijenhoek Europalaan Sniederslaan 11 automobilisten bekeurd. In verband met de bouw van de rotonde is een omleidingsroute gemaakt. De overtreders reden echter over het trottoir om de kruising over te steken.

Valkenswaard: Automobiliste onder invloed

Op de Waalreseweg is maandag om 20.00 uur een 54-jarige Valkenswaardse vrouw betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies bijna 0,7 promille en kreeg een boete van 190,=.