Politie Zuid-Holland-Zuid

02/12 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

02-12-2003 - Persberichten District II

ALCOHOL
SLIEDRECHT- Een 50-jarige man uit Papendrecht is aangehouden. De man reed op maandagavond 1 december op de Parallelweg. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een boete. Het bleek bovendien dat de man met een ongeldig rijbewijs reed. Hij kreeg hiervoor ook een boete en mag voorlopig niet meer rijden. PAPENDRECHT-Een 22-jarige man uit Papendrecht is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 2 december over de Kastanjelaan. De man had teveel gedronken. Het bleek niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

HELING
GORINCHEM- Een 24-jarige man uit Gorinchem is aangehouden. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 2 december op de Pompstraat. De politie controleerde zijn voertuig. Hierin lag een kentekenplaat die van diefstal afkomstig was. De rechtmatig eigenaar uit Werkendam is inmiddels weer in het bezit van zijn kentekenplaat. Ook werd in de auto van de verdachte inbrekersgereedschap aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Gorinchem en is ingesloten. Tijdens de fouillering bleek dat de man in zijn onderbroek zakjes speed en een snuifpijpje had verstopt. Ook dit is in beslag genomen.

KOEVOET
GORINCHEM- In de nacht van maandag op dinsdag is een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man fietste deze nacht over het Lindelaantje. Over zijn fietsstuur hing een tas. Uit de tas stak een koevoet. De man maakte tevens een dronken indruk. Hij was onvast ter been. De man had ook een mes bij zich. Het mes en de koevoet zijn in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Gorinchem en is ingesloten.

FIETSER GEWOND
GORINCHEM-Een 60-jarige fietser uit Gorinchem is lichtgewond geraakt tijdens een ongeval. De man stak op maandagmiddag 1 december de Banneweg over vanaf het fietspad naar de Wijnkoperstraat. Hij zag daarbij een automobilist niet naderen. De automobilist reed de fietser aan. Omdat het letsel bleek mee te vallen (een pijnlijke enkel) ging de automobilist later weer met vervolg. De automobilist wisselde nog wel telefoonnummers uit met een persoon die achter hem reed. De fietser zou graag in contact komen met de automobilist. Hij of eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.