Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 december 2003

Dronken bromfietser

Bromfietser blijkt teveel gedronken te hebben en wordt aangehouden

Kloosterhaar

Politieagenten zagen dinsdag 2 december omstreeks 01.55 uur een bromfietser over de rijbaan van de Groenedijk in Kloosterhaar rijden in plaats van over het verplichte fietspad. Zij lieten de bromfietser stoppen. Een blaastest wees uit dat de bromfietser, een 32-jarige man uit Kloosterhaar, onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,87 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-156669)

Woningbrand

Uitslaande brand in woning, waarbij ook de twee aangrenzende woningen schade oplopen

Enschede

Dinsdag 2 december kwam omstreeks 04.00 uur een melding binnen van brand in een woning aan de Van der Heijdenstraat in Enschede. Aan de achterzijde van de benedenverdieping van de woning bleek sprake te zijn van een uitslaande brand, die vermoedelijk ontstaan is door kortsluiting in de wasdroger. Op het moment dat de brandweer kwam, stonden de bewoners van de in brand staande woning alsmede van de twee naastgelegen woningen reeds buiten. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de keuken volledig uitbrandde en de gehele woning zware rookschade opliep. Eén van beide naastgelegen woningen liep eveneens zware rookschade op. De andere woning had licht rookschade. (bps: 03-156680)

Verdachten aangehouden

Politie houdt twee verdachten aan wegens mogelijke handel in harddrugs; een van de verdachten was van plan bolletjes pepermunt als zijnde coke te verkopen

Enschede

Op maandag 1 december zagen surveillerende politieagenten omstreeks 12.30 uur op het Stationsplein in Enschede twee mannen staan, die vermoedelijk bezig waren met het handelen in drugs. Een van hen was bij de politie als drugsdealer bekend. De twee verdachten, mannen uit Enschede van resp. 26 en 31 jaar, werden aangehouden. Bij fouillering werden bij de 31-jarige verdachte enkele zakjes met witte bolletjes, mogelijk coke, aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Nader onderzoek wees uit dat het hierbij niet om coke ging, maar om pepermunt. De 31-jarige had pepermunt kapot geslagen en dit zodanig verpakt dat het bolletjes coke leken. Hij was van plan deze als coke te verkopen. De bolletjes pepermunt werden vernietigd. Beide verdachten werden na verhoor heengezonden. (bps: 03-156362)

Twee fietsers gewond

Twee fietsende meisjes raken gewond na vermoedelijke aanrijding met autobus

Almelo

Twee meisjes uit Almelo, van resp. 12 en 15 jaar, fietsten maandagmiddag 1 december omstreeks 15.45 uur op de Wierdensestraat in Almelo. Zij fietsten naast elkaar en reden vanaf de Waag in de richting van de Westerstraat. De meisjes kwamen ten val op het moment dat zij van links ingehaald werden door een witte lijnbus. Onduidelijk is nog wat er precies gebeurd is. Vermoedelijk is een van de meisjes door de bus geraakt en ten val gekomen, waarna ook het andere meisje viel. Beide meisjes raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij mochten na behandeling naar huis. De politie komt graag in contact met de betrokken buschauffeur en eventuele andere getuigen. (bps: 03-156525)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt teveel gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs

Wierden

Politieagenten controleerden maandag 1 december omstreeks 23.35 uur een 34-jarige automobilist uit Nijverdal op de Rijssensestraat in Wierden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,93 promille. Tevens bleek dat het rijbewijs van de 34-jarige sinds oktober 2001 niet meer geldig was. Tegen de man wordt voor de diverse feiten proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-156652)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --