Ingezonden persbericht

PSINet Europe en Lost Boys bundelen krachten in samenwerkingsverband

Webinfrastructuur ondergebracht bij PSINet Europe

Amsterdam, 28 november 2003 - Onlangs heeft PSINet Europe, leverancier van e-business infrastructuuroplossingen, een samenwerkingsverband gesloten met Lost Boys, dienstverlener op het gebied van (mobiel) internet. Lost Boys brengt bij de samenwerking de webinfrastructuur van haar klanten onder bij PSINet Europe. Daarnaast bundelen de twee bedrijven hun kennis op het gebied van outsourcen en applicatiemanagement. Door deze samenwerking kunnen klanten gebruikmaken van een complete oplossing en profiteren van lagere kosten, hogere uptime-garanties en een hogere performance.

Opdrachtgevers van Lost Boys bevinden zich in de segmenten middel- tot grote organisaties, waaronder Coca-Cola Enterprises Nederland BV, Nuon, Volkswagen, Wolters Kluwer, Unilever en KLM. Na een intensief voortraject koos Lost Boys voor PSINet Europe. De kwaliteit van de co-locatie voorzieningen en de beschikbaarheid over hoogtechnologische en beveiligde datacenters gaven hierbij de doorslag. Daarnaast heeft PSINet Europe intensieve kennis op het gebied van outsourcen en maximale beschikbaarheid (24x7 rebooting). Lost Boys is onder meer gespecialiseerd in applicatiemanagement en -beveiliging. De bundeling van deze krachten genereert toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers van beide bedrijven.

'De moderne en professionele infrastructuur, alsmede de kwaliteit van de dienstverlening hebben een belangrijke rol gespeeld bij onze keuze voor PSINet Europe. Onze krachten op het gebied van co-location en applicatiemanagement komen samen. Door de samenwerking zijn zowel Lost Boys als PSINet Europe in staat om complementaire diensten aan te bieden aan nieuwe en gemeenschappelijke opdrachtgevers', zegt Martijn Haanappel, commercieel directeur Lost Boys.

Lost Boys en PSINet Europe hebben veel vertrouwen in het samenwerkingsverband. 'De kwaliteit van de samenwerking zal uiteindelijk ook de succesfactor zijn,' aldus Nicholas Jeffery, managing director PSINet Europe. 'Betrouwbare en professionele dienstverlening staan daarbij voorop.' Gemeenschappelijke initiatieven in de markt zijn reeds opgestart.

EINDE
Over Lost Boys
Lost Boys is in Nederland inmiddels 10 jaar een toonaangevende dienstverlener op het gebied van (mobiel) internet. Lost Boys biedt een combinatie van strategie, design, technische ontwikkeling, implementatie en hosting van internetoplossingen en mobiele oplossingen. De in Amsterdam gevestigde onderneming is onderdeel van de Lost Boys/IconMedialab Groep met een beursnotering aan de Stockholm Stock Exchange. Lost Boys is met 600 medewerkers vertegenwoordigd in 9 landen, zowel in Europa als de Verenigde Staten. In Nederland zijn 150 medewerkers werkzaam. Over PSINET Europe
PSINet Europe BV is een toonaangevende leverancier van geavanceerde IP-oplossingen voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van complexe en hoogwaardige internetoplossingen, die volledig kunnen worden beheerd, voor grote en middelgrote Europese bedrijven. Het portfolio van PSINet Europe wordt compleet gemaakt door een eigen en onafhankelijk beheerd IP-netwerk. Daarnaast beschikt PSINet Europe over zes state-of-the-art hosting centers in de belangrijkste financiële centra in Europa.
PSINet Europe is volledig eigendom van Israel Corporation ( www.israelcorp.com).
Meer informatie over PSINet Europe is te vinden op www.psineteurope.nl of ga naar de perssectie op www.psineteurope.com/press/press_room.html.

Ingezonden persbericht