Gemeente Apeldoorn

Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer W.A. Meijer

Commandant brandweer B.W. Boersma heeft op zaterdag 29 november 2003 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wim Meijer, die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was tijdens zijn afscheid als postcommandant van de vrijwillige brandweer van Apeldoorn-Centrum.

De heer Meijer (53) is zelfstandig ondernemer in Apeldoorn, hij is eigenaar van Mondial Express Stomerij. Daarnaast is hij sinds 1968 lid van de vrijwillige brandweer van Apeldoorn-Centrum. Vanaf die periode volgde hij alle noodzakelijke opleidingen. Vanwege zijn inzet en capaciteiten werd hij postcommandant, waarbij hij verantwoordelijk was voor de repressieve brandweerzorg in het verzorgingsgebied van het korps Apeldoorn-Centrum. De tijdsinvestering als postcommandant is aanzienlijk; de oefen- en trainingsactiviteiten vinden vooral in de avonduren plaats.

Gedurende 35 jaar stond de heer Meijer regelmatig 24 uur per dag voor Apeldoorn-Centrum paraat om uit te rukken als bemanningslid of bevelvoerder. In 1996 werd de heer Meijer benoemd tot coördinator vrijwilligers. Tevens is hij sinds 1990 in de bosbrand gevaarlijke periode (periode van 10 tot 40 dagen per jaar) bij toerbeurt paraat als bosbrandverkenner of pelotonscommandant. Daarnaast is hij voorzitter van het college van brandmeesters, in dit college vindt het overleg plaats tussen de 12 brandweerkorpsen en de vier beroepsploegen van de gemeentelijke brandweer van Apeldoorn.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2-dec-2003 10:27