Binnensticht 11.05 uur

Utrecht 02-12-2003 - Persberichten district Binnensticht

Onder invloed
BILTHOVEN Op dinsdag 2 december is een vrouw bekeurd voor het rijden onder invloed. De 31-jarige vrouw uit Bilthoven reed omstreeks 03.15 uur met hoge snelheid over de Anna Maria van Schuurmanlaan. Dit gaf aanleiding om haar te controleren. Tijdens de controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Ze werd meegenomen naar het bureau waar 650 ug/l uit haar ademanalyse kwam, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Er werd proces verbaal tegen de vrouw opgemaakt en ze kreeg tevens een rijverbod.

Fietster gevallen
ZEIST Op maandag 1 december is een fietster gevallen op het Emmaplein. Omstreeks 19.40 uur kreeg het 17-jarige meisje uit Zeist ruzie met haar 18-jarige Bilthovense vriend. Na de ruzie wilde het meisje wegfietsen, maar haar vriend haalde haar in en trok aan haar stuur. Hierbij kwam het meisje ten val en liep beenletsel op. Zij is naar het ziekenhuis gebracht en haar vriend is aangehouden.

Verkeerscontrole
ZEIST Op maandag 1 december is een man bekeurd wegens het overschrijden van de maximale snelheid. De 28-jarige man uit Maarssen reed omstreeks 13.15 uur met hoge snelheid over de Amersfoortseweg. De man bleek 136 km/h te rijden, terwijl 80 km/h was toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

In de tuin
BILTHOVEN Op maandag 1 december is een 28-jarige man uit Bilthoven met zijn auto een tuin ingereden.

De man reed over de Prins Hendriklaan toen zijn 24-jarige bijrijder uit De Bilt aan de handrem trok. De auto begon te slippen en ze reden een voortuin in aan de Kruislaan. Ze probeerden nog de tuin uit te rijden, maar daarbij raakten ze een siermuurtje. Daarop besloten ze uit te stappen. Uiteindelijk is de auto weggesleept. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Bij een ademanalyse blies hij 700 ug/l, waarna zijn rijbewijs is ingenomen.