Gemeente Berkel en Rodenrijs


HSL-Zuid werkzaamheden

voor aansluiting nieuw viaduct Boterdorpseweg

De afgelopen weken zijn de kabels en leidingen naast het nieuwe viaduct Boterdorpseweg verlegd. Hiermee is er ruimte gemaakt om de definitieve aansluiting van het nieuwe viaduct over de HSL-Zuid op de oude Boterdorpseweg te realiseren.

Om de aansluiting aan de westzijde veilig te kunnen bouwen, wordt het autoverkeer richting Berkel en Rodenrijs met behulp van een tijdelijke omlegging van de Boterdorpseweg naar de rotonde geleid. De omlegging begint ter hoogte van het nieuwe viaduct en eindigt ter hoogte van de uitrit van Bouwmarkt Bigboss.
Tevens wordt getracht om aan de oostzijde (zijde nieuwe Randweg) een verbreding aan de oude Boterdorpseweg te maken om in de volgende fase ook de aansluiting van het viaduct aan die kant veilig te kunnen realiseren.

Fietsers
De fietsers die de afgelopen weken gebruik hebben gemaakt van het zuidelijke fietspad Boterdorpseweg, worden nu weer over het noordelijke fietspad geleid. Op die manier wordt een kruising met het autoverkeer Boterdorpseweg voorkomen.
De fietsers die via de Landscheiding richting de rotonde fietsen, worden naar de overzijde van de weg geleid (zijde Bigboss). Ook hier wordt dan de kruising met de omgelegde Boterdorpseweg voorkomen.

Naar verwachting zijn eind februari of eerder, indien de weersomstandigheden gunstig blijven, de aansluitingen gereed en zal het verkeer gebruik gaan maken van het nieuwe viaduct.

Mocht u nog vragen hebben over de werkzaamheden van de HSL-Zuid dan kunt u ons bereiken op 0800-HSLZUID (0800-4759843).

De werkzaamheden aan de Boterdorpseweg zijn nodig in verband met de aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid. Ter hoogte van de Boterdorpseweg ligt de HSL-Zuid in een half verdiepte open bak. De Boterdorpseweg wordt hier met behulp van een nieuw viaduct overheen geleid. Wij hopen op uw begrip voor de tijdelijke overlast.

Laatste wijziging: 02 december 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs