Eemland noord 10.15 uur

Utrecht 02-12-2003 - Persberichten district Eemland noord

Dodelijk ongeval
BAARN Op maandag 1 december overleed een fietser na een aanrijding met een auto.

Rond 19.20 uur reed een 66-jarige man uit Lage Vuursche met zijn auto over de Amsterdamsestraatweg, komende uit de richting van Soest. Ter hoogte van de Jacob van Lenneplaan stak plotseling een 65-jarige fietser uit Baarn de rijbaan over. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd door de auto geschept. De automobilist schrok hevig, reed nog een stukje door en stopte bij het benzinestation. Daar verzocht hij de pompmedewerker de politie te bellen.

Een getuige had het ongeval zien gebeuren, belde 112 en ging direct naar het slachtoffer toe. Dat mocht echter niet meer baten. De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Uit onderzoek bleek dat de automobilist geen alcohol had gebruikt. Door de politie is een onderzoek ingesteld en de 66-jarige automobilist en de getuige van het ongeval zijn gehoord.

Winkeldief
BAARN Op maandag 1 december werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 14.40 uur pakte een man in een winkel aan de Laanstraat twee videobanden uit een stelling, stopte deze onder zijn jas en liep de winkel uit. Een medewerkster zag dit en ging achter de man aan. Die stapte op een fiets en reed weg. Daarbij botste hij tegen een voetgangster en kon vervolgens door een voorbijganger worden aangehouden. De voetgangster liep geen noemenswaardig letsel op en de verdachte, een 41-jarige man uit Baarn, werd even later overgedragen aan de politie.

Bij zijn verhoor op het politiebureau bekende hij de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.