Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 02-12-2003 - Persberichten Utrecht stad

Brand in woning
UTRECHT- Op dinsdagochtend ontstond brand in een woning. Hierbij raakte niemand gewond. Omstreeks 00.45 uur ontstond brand in een woning gelegen aan de Van der Mondestraat. Brandweer en politie werden gewaarschuwd de brandweer bluste de uitslaande brand. Het is onbekend hoe de brand is ontstaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Omstreeks 01.20 uur werd een 26-jarige automobilist uit Culemborg gecontroleerd op de Jagerskade. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en hij blies op het bureau 455 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fouilleeractie
UTRECHT- Op maandagavond werd een fouilleeractie gehouden op de Amsterdamsestraatweg. Van 18.45 uur tot 19.45 uur werden 61 personen gecontroleerd en 18 voertuigen. In een personenauto werd een golfstick aangetroffen en werd ingenomen (eigenaar had niets met de golfsport te maken).
Van 24.00 uur tot 01.00 uur werden 53 personen gecontroleerd en 30 voertuigen. Bij een 21-jarige automobilist uit Utrecht werden 42 kleine zakjes weed aangetroffen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Plantage aangetroffen
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een hennepkwekerij ontdekt. Agenten surveilleerden over de Momosastraat en roken hier een sterke henneplucht. Uit nader onderzoek bleek deze lucht afkomstig was uit een schuur aan de Mimosastraat. De schuur werd opengebroken en hier werd een inwerking zijnde hennepplantage aangetroffen. In totaal stonden hier 231 plantjes. Terwijl de politie bezig was de planten weg te halen, kwamen de mogelijke eigenaren aanlopen. Twee vrouwen, in de leeftijd van 21 en 33 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vechtende man aangehouden
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een verwarde man aangehouden. De man had meerdere personen lastig gevallen. Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige man uit Utrecht mensen aanviel en uitschold in de binnenstad. De man liep zonder enige aanleiding naar het winkelend publiek toe en schold hen uit en ging met hen vechten. In totaal viel hij 4 keer personen aan. Omstanders trokken de man in veel gevallen weer weg en ging hij op zoek naar andere slachtoffers. Agenten troffen na een zoektocht de man aan en werd na hevig verzet aangehouden. De man was psychisch in de war en werd ingesloten voor verhoor. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt door de gewelddadige man.