Ingezonden persbericht

Persbericht

TeleCity sluit overeenkomst met Casema Telecom

~ kabeloperator kiest voor serverruimte bij TeleCity ~

Amsterdam, 2 december 2003 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa, heeft een overeenkomst gesloten met Casema Telecom. Het contract heeft een initiële looptijd van drie jaar.

Casema Telecom heeft bij TeleCity een eigen privé-ruimte in gebruik genomen die volledig ter beschikking staat voor een grote klant van Casema Telecom. Dit is een internationale telecomoperator die het belangrijk vindt om redundantie te hebben in netwerk en apparatuur. Casema Telecom installeert daarom bij TeleCity een additionele PoP (Point of Present). Voor deze klant wordt dit de vierde PoP-locatie in zijn Europese telecomnetwerk in Nederland. De overige PoP s zijn gevestigd in andere Casema Telecom-locaties.

Casema is één van de grootste kabeloperators in Nederland. Onder de naam Casema Telecom levert Casema telecomdiensten aan grootzakelijke organisaties waaronder ministeries, multinationals, gemeenten, zorginstellingen, opleidingsinstituten, carriers en ISP's. Het zeer betrouwbare glasvezelnetwerk van Casema Telecom biedt 'local access' binnen het verzorgingsgebied van Casema en strekt zich verder uit op regionaal en landelijk gebied. Het productportfolio bestaat onder andere uit leased lines (tot en met 2,5 Gbit/s), ethernetverbindingen, co-locatie en mast/site-sharing, IP-diensten (waaronder internet toegang en IP-VPN), ISDN-30, 0800/090x- servicenummers en Call Center oplossingen (o.a. Hosted IVR). Via TeleCity is het zowel voor Casema Telecom als voor haar klanten eenvoudiger om potentiële eindklanten te bereiken, omdat er diverse local loop -leveranciers aanwezig zijn.

"Voor deze grote speler in de internationale telecommarkt zijn wij de belangrijkste leverancier voor het leveren van netwerkverbindingen in Nederland", aldus Marcel Hendriks, Sales Manager bij Casema Telecom. "Een betrouwbare verbinding met het Europese Backbone Netwerk van deze international is voor ons onontbeerlijk, vandaar de beslissing tot het inrichten van deze vierde PoP. De keuze hiervoor viel op TeleCity vanwege de gunstige locatie en de positieve ervaringen die onze klant heeft opgedaan met TeleCity in andere landen."

Jeroen Schlosser, Operations Manager van TeleCity: "De concurrentie is hevig in de internet- en datacommunicatiemarkt. Casema is een grote klant, die miljoenen huishoudens en bedrijven in Nederland dagelijks voorziet van kabeltelevisie en internetverbindingen. We zullen ervoor zorgen dat de klanten die gebruik maken van Casema Telecom optimaal profiteren van de snelle toegang tot de belangrijkste internationale internetbackbones, die aanwezig zijn in ons Data Center."

Casema Telecom installeert voor de PoP veertien nieuwe glasvezelverbindingen in het Data Center van TeleCity. De installatiewerkzaamheden en het aansluiten op het Europese telecomnetwerk zijn inmiddels begonnen.

(403 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TeleCity BV
TeleCity is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa.

TeleCity biedt haar klanten, waaronder internet service providers, application service providers, telecomaanbieders en grote bedrijven, outsourcing-diensten voor bedrijfskritische apparatuur. Zo biedt TeleCity installatie- en configuratiediensten, netwerktoezicht en -beheer, onderhoud en remote beheer van de apparatuur, engineeringdiensten en volledige web-hostingdiensten.

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen. Daarnaast heeft TeleCity nog acht Europese vestigingen, waaronder twee in Amsterdam. Via deze vestigingen kan TeleCity haar klanten een snelle toegang bieden tot de belangrijkste Europese internet-backbones, zoals LINX (Londen), AMS-IX, (Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

TeleCity staat sinds 2000 genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L.). In het financiële jaar dat liep tot december 2002, behaalde TeleCity een omzet van 25 miljoen pond.

Over Casema Telecom
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabeloperator. Onder de naam Casema Telecom levert Casema telecomdiensten aan grootzakelijke organisaties waaronder ministeries, multinationals, gemeenten, zorginstellingen, opleidingsinstituten, carriers en ISP's. Het zeer betrouwbare glasvezelnetwerk van Casema Telecom biedt 'local access' binnen het verzorgingsgebied van Casema en strekt zich verder uit op regionaal en landelijk gebied. Het productportfolio bestaat onder andere uit leased lines (tot en met 2,5 Gbit/s), ethernetverbindingen, co-locatie en mast/site-sharing, IP-diensten (waaronder internet toegang en IP-VPN), ISDN-30, 0800/090x- servicenummers en Call Center oplossingen (o.a. Hosted IVR).

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.com Web site: http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---