HUMAN DEVELOPMENT CONSULTING


Braintape: Zelfhypnose als laagdrempelig zelfhulpmiddel Uw onderbewustzijn traint u thuis!

Veel alledaagse zaken, zoals afslanken, stress, stoppen met roken en angst voor spreken in het openbaar, kunnen nu thuis met behulp van een Braintape worden aangepakt. Een Braintape is een auditieve methode voor zelfhulp, gericht op het afbreken van ongewenste patronen in het onderbewustzijn. Dit gebeurt door middel van moderne hypnosetechnieken. Met behulp van de Braintape wordt de gebruiker in een lichte hypnotische trance gebracht. Vervolgens wordt het onderbewustzijn aangesproken op het specifieke probleem, zodanig dat het onderliggende ongewenste basisprogramma wordt afgebroken of omgevormd.

Het onderbewustzijn is de bron van al onze onbewuste handelingen en gedrag. Daarmee is het ook verantwoordelijk voor allerlei impulsen, gevoelens en dwangmatigheden, waar we bewust geen controle over hebben. Deze onbewuste impulsen komen voort uit opgeslagen basisprogramma's. Deze zijn via eerdere ervaringen en gebeurtenissen vast verankerd in het onderbewustzijn. In veel gevallen hebben we hier baat bij. Allerlei handelingen die we eerst bewust hebben moeten aanleren, gaan na verloop van tijd vanzelf, zoals bijvoorbeeld praten, lopen, fietsen, etc.

Maar bepaalde programma's in het onderbewustzijn kunnen ons ook tegenwerken. Iemand kan bijvoorbeeld de overtuiging hebben, iets niet te kunnen, terwijl daar geen duidelijke reden voor bestaat. Of juist een drang naar iets, bijvoorbeeld een sigaret, terwijl men eigenlijk wil stoppen met roken. Het kan erg moeilijk zijn om deze programma's te doorbreken.

Om deze onbewuste negatieve programma's te veranderen, is het noodzakelijk het onderbewustzijn toegankelijk te maken. Hypnotherapie is daar een uitstekend hulpmiddel voor. Het is een beproefde methode waar in therapeutische kringen zeer effectief problemen mee worden bestreden. Door sterke concentratie, komt men in een hypnotische trance, waarin het onderbewustzijn open staat voor positieve input. Op dat moment is het mogelijk de ongewenste programma's te veranderen.

Bij hypnotherapie is de hypnotherapeut degene die dit proces begeleid. Met behulp van de Braintape kan de gebruiker nu thuis zelf aan de slag om zijn probleem op te lossen.

Er bestaan momenteel negen verschillende titels voor het oplossen van veelvoorkomende problemen. De Braintapes zijn leverbaar op cd of audiocassette en zijn ontwikkeld door een ervaren hypnotherapeut. Op www.braintape.nl vindt u meer informatie.

noot aan de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met:

Drs. J.van den Heuvel
tel: 030 232 2208
fax: 0842231985
email: pers@braintape.nl
Internet www.braintape.nl


02 dec 03 09:43