Gemeente Dordrecht


---

Centrum Dordrecht bereikbaar rond de feestdagen

Sati Dielemans
Betaald en vergunninghoudersparkeren op extra koopavonden, tijdelijke `Park and Ride' en gratis openbaar vervoer.

Naast de reguliere koopavonden zijn op 2, 3, 22 en 23 december extra koopavonden gepland in verband met Sinterklaas en Kerstmis. Tijdens deze koopavonden geldt in de Dordtse Binnenstad en de 19e Eeuwse Schil betaald en vergunninghoudersparkeren, net als tijdens de reguliere koopavond op donderdag. De parkeerregulering op de extra koopavonden is een van de maatregelen om de grote toestroom van bezoekers rond de feestdagen in goede banen te leiden.

Tijdens de Dordtse Kerstmarkt, op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 december, wordt een tijdelijke `Park and Ride' (P+R) ingericht langs de Mijlweg (entree aan de Van Leeuwenhoekweg). Op de rijkswegen N3 en A16 worden verwijsroutes geplaatst naar deze bewaakte, gratis parkeerplaats. Een gratis bus pendelt tussen het terrein en de Spuiboulevard (ter hoogte van de Grote Spuistraat). Op 29 november en 6, 13, 14 en 20 december kunnen bezoekers van de binnenstad gratis gebruik maken van de SVD-bussen, de Waterbus en de Servicetaxi.

Betaald parkeren op straat

In het centrum geldt op de meeste plaatsen betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren tussen 9.00 en 22.00 uur. De extra parkeerregulering in december is noodzakelijk om het centrum bereikbaar te houden en te voorkomen dat de vele bezoekers de vergunninghoudersplaatsen bezetten.

Parkeergarages en gratis parkeren Energiehuis

Bezoekers die ondanks de drukte toch met de auto naar de binnenstad gaan, doen er ook 's avonds verstandig aan gebruik te maken van de parkeergarages of parkeerterrein Energiehuis.


· Parkeergarage Veemarkt en Spuihaven zijn dag en nacht geopend.
· ANWB Parking Drievriendenhof is maandag t/m woensdag geopend van 7.30 tot 1.00 uur, donderdag van 7.30 tot 2.00 uur, vrijdag en zaterdag van 7.30 tot 3.00 uur en op koopzondagen van 11.00 tot 18.00 uur.

· Parkeergarage Visstraat is open op maandag t/m woensdag van 8.00 tot
1.00 uur, op donderdag t/m zaterdag van 8.00 tot 2.00 uur en op koopzondagen van 9.00 tot 18.00 uur.

· Gratis parkeren kan op het parkeerterrein Energiehuis achter de voormalige energiecentrale aan de Noordendijk. De Citybus rijdt vanaf die plek naar de Binnenstad, van maandag t/m zaterdag om het kwartier en 's avonds en op zondag om het half uur.