Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING Koninklijk Horeca Nederland

Presentatie stappenplan rookvrijere horeca

WOERDEN, 28 november 2003 -- Dinsdag 2 december presenteert Koninklijk Horeca Nederland het Stappenplan rookbeleid. Minister Hoogervorst heeft de horeca in principe uitgezonderd om per 1 januari 2004 een rookvrije werkplek te garanderen, mits concrete maatregelen rookoverlast terugdringen. Deze punten staan in het Stappenplan, dat 2 december om 13.45 uur aan de Vaste Kamercommissie wordt uitgereikt in de Hal van de Tweede Kamer, Plein 2 in Den Haag.

De horecabranche heeft de afgelopen twee maanden hard gewerkt aan een Stappenplan met acties en maatregelen om tot een voor de minister aanvaardbaar rookbeleid te komen. Er is volop gekeken naar vergelijkbare situaties in andere landen. Op die manier is een conceptbeleid ontwikkeld, waarbij zowel de gast, werknemer als ondernemer, het beste gebaat is

Het Stappenplan wordt dinsdag 2 december om 13.45 uur door directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland aan de Vaste Kamercommissie uitgereikt in de Hal van de Tweede Kamer aan het Plein 2 in Den Haag. Aansluitend zal om 14.15 een persconferentie in de Wandelganger 2 van Nieuwspoort plaatsvinden. Hierbij zullen o.a. Ben Rijgersberg (directeur SVH) en Ing. B. Bronsema (ventilatiespecialist TU Delft) aanwezig zijn.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wilt u zo vriendelijk zijn uw komst te melden bij Jacques Happe, 0348 - 489 438, fax 0348 - 489 499 of via j.happe@horeca.org . Alvast bedankt!


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht