Haagse Hogeschool

Persbericht, 13 november 2003

Slotmanifestatie Color IT over ICT-onderwijs en arbeidsmarkt in multiculturele samenleving

Color IT, het samenwerkingsproject van de Hogeschool van Amsterdam, de Haagse Hogeschool en het expertisecentrum diversiteitsbeleid Echo, wordt op 2 december afgesloten met de interactieve conferentie 'I did IT my way' op de Haagse Hogeschool. Color IT werd in 2000 opgezet om de instroom en later ook de doorstroom van studenten met een allochtone achtergrond in ICT-opleidingen te bevorderen. Sprekers als drs. F. Nauta, voorzitter Nederland Kennisland, en mr. S. Harchaoui, directeur Forum, plaatsen de resultaten van het Color IT-project in een breed maatschappelijk perspectief.

In de afgelopen drie jaar is binnen Color IT ervaring opgedaan met mentorprogramma's. Deze programma's waren gericht op studiekeuzebegeleiding en op de begeleiding van eerstejaarsstudenten. Er zijn netwerkprogramma's opgezet voor studenten en er is geïnvesteerd in deskundigheidsbevordering van studenten. Daarnaast werden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor Turkse, Ghanese en Marokkaanse ouders.

De conferentie op 2 december is vooral bedoeld voor docenten, studiebegeleiders, studentdecanen, onderwijsmanagers en studenten. Op de conferentie wordt in kaart gebracht wat ervoor nodig is om te zorgen dat studenten niet alleen succesvol afstuderen, maar ook over de door de arbeidsmarkt gewenste competenties beschikken. Tevens worden handvatten en verworvenheden gepresenteerd voor instroombevordering en doorstroombegeleiding binnen onderwijsinstellingen. De deelnemers ontvangen een informatiepakket met daarin onder meer een handboek voor de opzet van een mentorenproject.

Meer informatie over Color IT vindt u op www.colorit.nl. www.colorit.nl. Contactpersoon: Leo Pekelsma, projectleider Color IT, telefoon 020 - 595 22 08, e-mail: l.c.pekelsma@mc.hva.nl.