FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



FloraHolland start met reeks FlowerMeetings (27-10-03)

Drie dagen van themabijeenkomsten en orderbeurs

FloraHolland start met FlowerMeetings. De FlowerMeetings, in totaal vijfmaal per jaar, bestaan uit themabijeenkomsten en productpresentaties annex orderbeurzen. Door deze nieuwe vorm van dienstverlening worden aanvoerders en afnemers in staat gesteld een betere match te maken in de combinatie product-markt. Zowel kopers als kwekers wensen namelijk in toenemende mate (informeel) contact en de FloraHolland FlowerMeetings lenen zich hiervoor uitstekend. De FlowerMeetings vormen een gespecialiseerde aanvulling op de FloraHolland Trade Fair, die ieder voorjaar plaatsheeft.

Door middel van de FloraHolland FlowerMeetings wordt voorzien in de behoefte van de aanvoerders en kopers. Namelijk, enerzijds de behoefte om kennis te nemen van het totale snijbloemenassortiment dat op FloraHolland kan worden ingekocht en het direct zakendoen door ter plekke orders af te sluiten. Anderzijds de behoefte aan kennisuitwisseling tussen aanvoerders, kopers en veilingmedewerkers.

Productpresentaties
Tijdens de FlowerMeetings zijn er groots opgezette productpresentaties van bloemen ter promotie van het assortiment. Aan deze presentaties is een 'orderbeurs' gekoppeld waarbij kwekers aanbiedingen kunnen maken voor directe verkopen. In dat opzicht biedt het Bemiddelingsbureau van FloraHolland door middel van de FlowerMeetings een verkoopondersteunende activiteit voor snijbloemenaanvoerders die (structureel) via bemiddeling snijbloemen aanbieden op de markt. Op iedere FlowerMeeting staan er heel gericht een aantal productgroepen centraal waardoor het assortiment nadrukkelijk onder de aandacht wordt gebracht van kopers.
Kwekers wordt de mogelijkheid geboden bloemen in te sturen. Deze worden in een presentatie van vazen verwerkt en er wordt een gedeelte gebruikt voor een sfeerpresentatie. De presentatie blijft drie dagen staan en is in die tijd vrij toegankelijk voor kopers en kwekers. Het Bemiddelingsbureau, maar ook de kwekers zelf, kunnen gedurende deze dagen gerichte bezoeken plannen met de kopers.

Thema's
Een tweede belangrijk element van de FlowerMeetings zijn de diverse thema's die worden besproken in aanwezigheid van de handel en productie. Tijdens FlowerMeetings worden de kopers en kwekers van FloraHolland van de geselecteerde productgroepen gericht uitgenodigd. Aan de hand van een thema, wordt er een seminar of bijeenkomst georganiseerd, waarbij er voldoende ruimte is voor informeel contact. Doelstelling is om kwekers en kopers met elkaar in contact te brengen. De opzet is vergelijkbaar met de FloraHolland Productdagen, die gedurende het jaar, per productgroep en op gezette tijden worden gehouden.

Voordelen
De FlowerMeetings zijn aanvullend op de FloraHolland Trade Fair. Per FlowerMeeting is gekozen voor een beperkte hoeveelheid productgroepen in de presentaties. Er is direct contact met een specifieke bloemendoelgroep waardoor de aanvoerder zijn producten effectiever onder de aandacht kan brengen. Doordat er themabijeenkomsten worden gehouden, komen er meer gerichte bezoekers, en is er meer interactie tussen kopers, kwekers en veilingmedewerkers. Verder hoeven kwekers niet drie dagen aanwezig te zijn bij hun 'stand' waardoor de kosten laag kunnen worden gehouden.

Agenda
Overzicht FloraHolland FlowerMeetings 2003/2004

2003

FloraHolland FlowerMeeting - december
datum: 2-4 december 2003
producten: Tulp, Hyacint, Hippeastrum, Narcis, Bol-op-pot locatie: Rijnsburg

2004

FloraHolland FlowerMeeting - januari
datum: 7-9 januari 2004
producten: Roos, Lelie, Iris, Anemoon, Chrysant locatie: Naaldwijk

FloraHolland FlowerMeeting - maart
datum: 10-12 maart 2004 (tijdens Trade Fair)
producten: Freesia, Zomerbloemen kas, Gerbera, Alstroemeria, Anjer, Lisianthus
locatie: Naaldwijk

FloraHolland FlowerMeeting - juni
datum: 9-11 juni 2004
producten: Zomerbloemen buiten, Zantedeschia, Gladiool locatie: Rijnsburg

FloraHolland FlowerMeeting - september
datum: 29 september - 1 oktober 2004
producten: extra aandacht Importproducten divers, Decoratiegroen, Exoten, Cymbidium, Snijhortensia
locatie: Naaldwijk

FloraHolland FlowerMeeting - december
datum: 1-3 december 2004
producten: Tulp, Hyacint, Hippeastrum, Narcis, Bol-op-pot locatie: Rijnsburg