Politie Friesland


Politiebrichten van 01/12 13.00 uur t/m 2/12 07.00 uur

Fryslan 02-12-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie tel: 0900 - 8844

Drachten: inbraak woning.
Tussen zaterdag 29 november en maandag 1 december werd ingebroken in een woning aan de Middelwijk. Door het forceren van de achtedeur kwam men binnen. De gehele woning is doorzocht. Ook een tussendeur is opengebroken. Vermoedelijk wordt er niets vermist. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Drachten.

Franeker: winkeldievegge aangehouden.
Maandag omstreeks 16.30 uur werd in een supermarkt aan de Foarwei een 25-jarige inwoonster van Kollumerzwaag aangehouden voor winkleldiefstal. Zij had twee zakken drop, twee bussen haarlak, haarschampoo en bodymilk weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Kollumerzwaag. Kort-Om.

Wolvega: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 15.35 uur vond op de Steenwijkerweg een aanrijding plaats met letsel. Een 11-jarige fietser uit Wolvega kwam vanaf de Van Harenstraat en kon niet op tijd stoppen voor de van rechts komende 75-jarige automobilist uit Wolvega. De 11-jarige is naar een arts geweest voor behandeling. Kreeg 6 hechtingen in zijn rechteronderbeen.

Drachten: Inbeslagname drugs.
Maandag omstreeks 16.15 uur werd op de Tjaarda een 28-jarige inwoonster van Drachten en een 42-jarige inwoonster van Tijnje aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs.Een getuige had gezien, dat de dames drugs verhandelden. Bij fouillering werd een kleine hoeveelheid cocaine gevonden in een tweetal zilverpapierstukjes. Drugs werd in beslag genomen en de verdachten zijn overgebracht naar het bureau . Beiden zijn tevens in verzekering gesteld.

Heerenven: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 16.00 uur vond op het Molenplein een aanrijding plaats. Een 76-jarige automobiliste uit Heerenveen reed achteruit tegen een paal en reed vervolgens vooruit tegen een geparkeerd staande auto. Toen zij uit de auto stapte, raakte zij onwel en werd per ambulance overgebracht naar Tjongerschans. Een 38-jarige inwoonster van Heerenveen en een 14-jarige inwoonster van Heerenveen zaten bij de 76-jarige in de auto. Ook de 38-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Sint Annaparochie: rijden zonder rijbewijs.
Maandag omstreeks 19.30 uur werd op de Warmoestraat een 30-jarige automobilist uit Sint Annaparochie gecontroleerd. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: poging diefstal velgen auto.
Maandag omstreeks 19.30 uur werd vop een bedrijfsterrein aan de Lorabtzkade een 56-jarige inwoner van leeuwarden aangehouden. Een 35-jarige inwoner van Leeuwarden zag dat een man bij een auto stond die op het bedrijfsterrein stond. De man was bezig een voorwiel eraf te halen. De man werd aangehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: verzet bromfietser.
Maandag omstreeks 20.30 uur werd op het Valeriusplein een 31-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij reed zonder licht. In eerste instantie wilde hij niet stoppen en werd vervolgens klem gereden. Hij wilde geen medewerking verlenen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en uiteindelijk werd hij geboeid overgbracht naar het bureau. Tevens bleek hij gedronken te hebben. 440 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 18.00 uur vond op de Coopmansstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. Een 11-jarige fietster uit leeuwarden reed op de voor haar linkerweghelft en zag de 41-jarige automobilist uit Leeuwarden niet die linksafsloeg naar het parkeerterrein aan het Cambuurplein. De fietster kwam ten van en werd per ambulance overgebracht naar MCL-Zuid, waarschijnlijk met een gebroken rechter onderbeen.

Burgum. twee winkeldieven aangehouden
Maandag omstreeks 20.30 uur werden een 23-jarige inwoner van Rotterdam en een 22-jarige inwoner van Burgum in een supermarkt aan de Markt aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden etenswaren en snoepgoed weggenomen.

Drachten: tanken zonder te betalen en niet in bezit rijbewijs. Dinsdag omstreeks 00.30 uur werd op de Zuiderhogerweg een 20-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden. Bij een benzinestation aan de rijksweg onder Haskerhorne had de man getankt zonder te betalen. Tevens bleek de man gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. 420 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Ook is zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Goutum: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.50 werd op de Hendrik Algraweg een 60-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken en blies 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Kort-Om.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd.
Dinsdag omstreeks 03.00 uur werd op het Zuidvliet een 29-jarige automobilist uit 's-Gravenhage gecontroleerd. Hij had gedronken en blies 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Kort-Om.

Leeuwarden: verdachte aanranding aangehouden
Op 24 november werd een 50-jarige inwoner van Stiens aangehouden terzake aanranding van een 14-jarige inwoonster van Leeuwarden. Het slachtoffer deed op 18 november aangifte wat aanleiding was voor de aanhouding. De verdachte werd verhoord en op 26 november weer in vrijheid gesteld. De verdachte wordt tevens beschuldigd van uitingen van oneerbare voorstellen via een chatlijn op internet. Dit zijn geen strafbare feiten. De oneerbare voorstellen en de aanranding hebben plaatsgevonden in de periode mei 2002 tot mei 2003. De verdachte is sinds 10 november door zijn werkgever, de Christelijke scholengemeenschap Comenius te Leeuwarden, geschorst. De politie heeft de zaak in onderzoek.