Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



1 december 2003


Onderwerp: verhuizing politiebureau


Na een tijdelijk verblijf van een jaar in een bedrijfspand op de Stoven gaat het politieteam Zutphen de 8e en de 9e december terug naar het oude adres aan de Houtwal. De tijdelijke verhuizing was nodig om het politiebureau aan de Houtwal te renoveren en uit te breiden tot een politiebureau, dat aan alle eisen van deze tijd voldoet en dat tevens ruimte biedt aan alle districtelijke diensten. Publiek dat tijdens de verhuizing aan het bureau komt moet misschien tegen een paar dozen aankijken, maar we gaan ervan uit, dat we iedereen snel te woord kunnen staan in onze nieuwe pand!


Vooral de eisen van de Arbo-wetgeving waren aanleiding om het politiebureau waarin naast het politieteam Zutphen, meerdere districtelijke diensten gehuisvest waren eens goed onder handen te nemen.


Het uiterlijk is enigszins aangepast en daarnaast is het pand aan de achterkant (bij Debarak) uitgebreid met een kantoorgedeelte. Het voormalige cellencomplex is volledig verdwenen. In het kader van de bedrijfsvoering worden deze nu in Apeldoorn en Doetinchem geëxploiteerd.


Na het plaatselijke team volgen de stafdiensten, de recherche en vreemdelingendienst. Deze laatste dienst heeft een aantal jaren vanuit het politiebureau in Lochem gewerkt.


De officiële opening vindt begin 2004 plaats, maar een open dag voor het publiek wordt naar een later tijdstip verschoven i.v.m. de mogelijke winterse kou.


Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --