Ingezonden persbericht

Persbericht

---
BDP INTERNATIONAL NEEMT G-LOG GC3 IN GEBRUIK ALS BASISCOMPONENT VOOR

HET XPEDION VERWERKINGSPLATFORM

BDP International en G-Log delen van expertise om operationele verwerking, mondiale zichtbaarheid & kennisoverdracht te verbeteren

Rotterdam, 1 december 2003 - BDP International (BDP®) en G-Log maken de gefaseerde ingebruikname bekend van G Log's® Global Command and Control Center® (GC3®) software als een basiscomponent van het BDP Xpedion® verwerkingsplatform.
De release is een mijlpaal in het meerjarige en vele miljoenen dollars kostende BDP Xpedion-project. Dit project heeft tot doel een webbased verwerkings- en IT-infrastructuur te ontwikkelen die alle internationale vrachtzendingen centraal zal beheren. G-Log en BDP onderscheiden zich ook doordat zij ­ op basis van hun overeenkomst waarmee ze hun 'intellectual capital' delen ­ een architectuur bouwen voor een wereldwijde bedrijfsapplicatie waarmee third-party logistieke dienstverleners de mogelijkheid hebben om via een enkelvoudige verwerkingsomgeving elk aspect van hun business te beheren ­ van orderplaatsing en verzending tot vrachtovereenkomsten.

Met de ingebruikname van GC3 introduceert BDP de eerste fase van het beheer van tarieven van vervoerders Xpedion verwerkingsplatform. Voor de langere termijn werken BDP en G-Log samen aan het ontwerp en de ontwikkeling van additionele 3PL export/importfunctionaliteit voor GC3 ter uitbreiding van de mogelijkheden van BDP Xpedion. Deze nieuwe mogelijkheden zorgen voor de integratie van alle partijen die zijn betrokken bij logistieke export/importprocessen en zorgen voor het beheer in een web-native omgeving van de wereldwijde verzendingen van alle klanten. Dit leidt tot een betere klantenservice en een verbeterde operationele efficiëntie van 5 tot 10 procent.

"We zijn ons er al langer van bewust dat het verschaffen van in de praktijk bewezen technologie in de handen van ervaren medewerkers een noodzaak is voor mondiale logistiekondernemingen die kostenbesparingen en toegevoegde waarde willen leveren aan hun klanten", zegt BDP International President Richard J. Bolte, Jr. "Het is duidelijk dat G-Log technologie biedt die voor een sprong voorwaarts zorgt. Samen met BDP Xpedion's andere mogelijkheden geeft dat ons een krachtige concurrerende voorsprong."

"We gaan door met het inzetten van onze individuele krachten om een uitgebreide 3PL businessapplicatie te ontwikkelen. Deze applicatie zal samen met de andere componenten van onze Xpedion-omgeving grotere hoeveelheden vracht efficiënter verwerken dan ooit. Of we nu duizenden vrachten voor grote chemiebedrijven beheren of invoervrachten versnellen voor retailklanten, met GC3 als basiscomponent zal BDP Xpedion de noodzakelijke flexibiliteit en schaalbaarheid bieden die onze klanten wensen om logistieke processen op wereldwijde schaal te beheren, hoe complex of tijdgevoelig de zaak ook is", zegt Bolte.

"Dankzij de samenwerking met BDP kunnen we gebruik maken van de verreikende kennis van een van de meest gerespecteerde internationale logistiekondernemingen en kunnen we de 'footprint' uitbreiden van ons GC3-product", zegt David Cairns, CEO G-Log. "We zorgen voor een omwenteling in de expeditiebranche door een flexibel en open logistiekbeheerplatform te bieden dat door elke partij met de juiste rechten kan worden benaderd via een internetbrowser. Dankzij ons platform kunnen vele gebruikers met verschillende doelen samenwerken en profiteren van het pro-actieve beheer van complexe internationale transport- en logistieke processen."

-###-

BDP International
BDP heeft logistiekbeheercentra in meer dan 20 steden in Noord-Amerika en een netwerk van dochterondernemingen, joint ventures en strategische partnerships in 140 landen. Het bedrijf ondersteunt meer dan 4000 klanten over heel de wereld. Klanten zijn onder meer Air Products and Chemicals, Dow Chemical Company, Eastman Chemical, Heineken USA, Honeywell, Johnson & Johnson, Osram Sylvania, Rohm & Haas, Trek Bicycle, en andere. BDP biedt een reeks van services, waaronder zee-, lucht- en grondtransport; 4PL omvat logistieke procesanalyse, design en beheer; export- en overslag; import- en douanebemiddeling en regelgeving; projectlogistiek; opslag/consolidatie/distributie; en Internet transactie/tracking-beheersystemen.

G-Log
G-Log is leverancier van web-native transportmanagementsystemen voor internationaal opererende bedrijven en logistieke dienstverleners. GC3®, G-Log's uitgebreide web-native logistieke platform, levert een volledige oplossing voor het beheer van complexe logistieke stromen, die verschillende landen, verscheidene goederenketens en vele vervoersmodaliteiten omspannen. Bedrijven kunnen daardoor de manier waarop zij hun logistieke zaken managen optimaliseren. Tot de klanten van G-Log behoren, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Tesco, USCO Logistics, Volvo Logistics en UPM-Kymmene.

G-Log is opgericht in 1999 en heeft ruim 170 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van G-Log is gevestigd in Shelton, CT, en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Guildford, Surrey, UK. G-Log heeft kantoren verspreid over de Verenigde Staten en Europa.