PERSBERICHT - 2003-12-01

NS Travel verwacht groei in originele arrangementen dicht bij huis

Romantiek, cultuur en historie, ouderwetse luxe en eigentijdse actie zijn kenmerken van het nieuwe Kortweg reisprogramma Benelux & Duitsland van NS Travel. Dit succesvolle programma is wederom uitgebreid voor het reisjaar 2004. Het aantal aangeboden hotelaccommodaties in Duitsland, Luxemburg, België en Nederland nadert inmiddels de driehonderd.

In 2004 gaat Kortweg ook werk maken van Groene Trein-arrangementen. De Groene Trein is een eigen keurmerk voor een serie toeristische arrangementen op basis van vervoer per trein, verblijf in natuurvriendelijke hotels en vaak een fiets ter plekke met bijzondere aandacht voor het milieu in de breedste zin. Eveneens zijn in 2004 interessante ideeën uitgewerkt voor een paar dagen onbeperkt treinreizen.

Historisch Duitsland
Waar ooit vorsten sliepen en zich verkwikten door geneeskrachtige baden, komen nu gasten van Kortweg om zich een paar dagen te laten verwennen. Bijvoorbeeld in Bad Pyrmont in het Weserbergland, een kuuroord met een lange traditie waar ooit koning Willem lll zijn piepjonge bruid Emma ontmoette.

Oude en zeer oude historie vinden we in en rond hotels in mooie plaatsen aan de Rijn en zijrivieren. Limburg an der Lahn bijvoorbeeld, met zijn oude binnenstad, mooie domkerk en het nabije Slot Oranienstein in Diez , een erfstuk uit onze koninklijke familie.

Kloosterhotel Hornach en countryhotel Linslerhof in Überherrn, twee unieke plekken voor een korte vakantie in het mooie Duits/Franse grensgebied, hebben allebei iets bijzonders. In Hornach is de sfeer van het achthonderd jaar oude klooster prachtig bewaard gebleven. In Linslerhof pronkt aan alle kanten exclusief porselein van Villeroy & Bloch, het hotel is dan ook eigendom van de familie Bloch.

Een ander uniek Duits onderdak is een heringericht eeuwenoud vakwerkhuis in Quedlinburg, een stukje officieel Werelderfgoed in de natuur van de Harz. Ook de voormalige Russische ambassade in de Duitse cultuurstad Weimar, omgebouwd tot een exclusief hotel, is een spraakmakend logeeradres.

Mooi en smakelijk
Bij de korte Belgisch vakanties zien de samenstellers van het KortWeg programma eveneens kans om met nog meer originele arrangementen te komen op mooie en smakelijke themas als cultuur en lekker eten.

Het jaar 2004 is in Antwerpen aan de zeventiende eeuwse schilder Peter Paul Rubens gewijd en dat geeft nog meer cachet aan deze kosmopolitische stad met een rijke traditie aan eten en uitgaan, trendy uitstraling en hartveroverende gezelligheid. Van maart tot half september is in Antwerpen een groot aantal tentoonstellingen gewijd aan Rubens en leiden diverse wandelroutes door de stad langs locaties die met Rubens te maken hebben. KortWeg biedt met onderdak in Hotel Ibis driedaagse Rubens-arrangementen aan voor zowel reizigers per trein als per auto. Entreetickets voor tentoonstellingen zijn bij de reissom inbegrepen.

Extra aantrekkelijk in het België programma is een van de oudste en meest luxe verblijfsadressen van het land: Hotel Damier in het historische Kortrijk. Stijl en goede smaak zijn hier door de eeuwen heen geperfectioneerd.

Spraakmakend Nederland
Van Veere tot Valkenburg en van Tegelen tot Texel blijkt Nederland te beschikken over tal van pleisterplaatsen voor korte vakanties die origineel en spraakmakend zijn. Het KortWeg programma van NS Travel selecteert er vele tientallen waaronder de stadsherberg Campveerse Toren in Veere, het oer-Hollandse Port van Cleve in de hoofdstad en in het hart van Brabant het gezellig ouderwetse Mansion Hotel in Oisterwijk .

Zomertoer
Zomertoer is in 2004 een nieuw arrangement van KortWeg dat voorziet in drie dagen onbeperkt reizen per trein en ander openbaar vervoer in Nederland gekoppeld aan twee overnachtingen met ontbijt in uitstekende hotels naar keuze. De hotels liggen in diverse steden en in favoriete vakantieplaatsen zoals Elspeet en Valkenburg. Een uitdagend aanbod voor verkenners van eigen land.

Groene Trein arrangementen Wie milieubewust op vakantie gaat kijkt in 2004 ook kritisch naar de prestaties van het uitgezochte onderdak. KortWeg heeft zorgzame hotels geselecteerd voor Groene Trein arrangementen per trein op basis van opvallend voordelige reisvoorwaarden. De comfortabele hotels liggen aan zee en in de natuur en zij onderscheiden zich naast goed gastheerschap, in afvalverwerking, in energiebesparing, in waterbeheer en in goede bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Actief bezig zijn
Bij de aanbiedingen voor korte vakanties in Duitsland, België, Luxemburg en Nederland wordt in de KortWeg brochure bij diverse arrangementen aangegeven waar en hoe men er kan fietsen en wandelen. Een aantal arrangementen staat in het teken van wandelen of fietsen. Fietsarrangementen worden bijvoorbeeld aangeboden in Duitsland met verblijf in een hotel tussen Bingen en Bonn, een prima uitvalsbasis voor tochten over de heerlijke fietspaden langs de Rijn en in het Brugse Ommeland, het polderland van Tijl Uilenspiegel in Vlaanderen.

De reisprogrammas van NS Travel liggen half december klaar bij de ANVR-reisbureaus. Voor informatie over arrangementen en speciale aanbiedingen kan men tevens terecht op www.nstravel.nl of telefonisch 030 2977291.

Noot aan de redactie:
Voor nadere informatie of beeldmateriaal:

Michiel Jonker
persvoorlichter voor NS Travel Group
tel. 030-2357070

Ron Heeren
Directeur NS Travel Group
tel. 030-2977190 / 06-53836679