(Euronext Brussels) - Agfa introduceert de RIS-oplossing in Duitsland

(01/12/03 15:33 CET)

Geïntegreerde RIS/PACS-oplossing of autonome RIS-modules beschikbaar vanaf 2004

Voortbouwend op zijn ongeëvenaarde ervaring met de integratie van systemen heeft Agfa nu zijn toonaangevend QDoc(TM) RIS (Radiology Information System) ook in Duitsland geïntroduceerd. Dat systeem kan volledig op een contextgevoelige manier geïntegreerd worden in Agfa's IMPAX(TM) of in andere PACS- (Picture Archiving and Communications System), HIS- (Hospital Information System) of EPR- (Electronic Patient Record) systemen.

Dit is de zoveelste stap in de internationale expansie van de IS-oplossingen van Agfa. Agfa's QDoc RIS omvat een reeks van modules die het medisch personeel bijstaan bij het efficiënt omgaan met de radiologische informatiestroom, van de aanvraag voor een procedure tot de distributie van de resultaten. Het systeem biedt een volledige en sterk schaalbare oplossing die de tevredenheid van zowel het medisch personeel als de patiënt verhoogt.

De modules van Agfa's QDoc RIS kunnen ook afzonderlijk gebruikt worden als perfect autonome oplossingen om aanvragen en afspraken te stroomlijnen, om patiënten te registreren, om werklijsten op te stellen, om te factureren en om medische en managementrapporten op te stellen. Afdelingen voor beeldvorming kunnen beelden, rapporten en facturatiegegevens aanmaken die in het hele ziekenhuis beschikbaar zijn door de koppeling met een centraal HIS- en/of EPR-systeem. Met Agfa's webinterface IMPAX WEB1000(TM) kunnen die gegevens ook buiten het ziekenhuis beschikbaar gemaakt worden.

QDoc is het hart van het RIS en helpt de werkstroom optimaliseren. Het stroomlijnt de patiëntenregistratie, de werklijsten van de modaliteiten, de transcriptie en de facturatie.

De vooruitstrevende contextgevoelige integratie van de QDoc PatientViewer met IMPAX of andere PACS-systemen biedt radiologen een onmisbare en volledige werkstroomoplossing voor de interpretatie van beelden en de rapportering van resultaten. Met één enkele interface heeft de gebruiker vanuit twee richtingen toegang tot de patiëntengegevens: vanuit het RIS of vanuit de IMPAX.

QDoc biedt een interface met oplossingen voor spraakverwerking en kan zo de laatste ontwikkelingen in spraaktechnologie aanbieden. Digitaal dicteren en spraakherkenning verminderen aanzienlijk de doorlooptijd van rapporten.

QpOrderTM is een gebruiksvriendelijke oplossing die in de hele organisatie gebruikt kan worden om onderzoeken bij de afdeling radiologie aan te vragen.

QPlanner(TM) biedt een hoogwaardige oplossing om afspraken te plannen en houdt daarbij rekening met de beschikbaarheid van kamers, apparatuur, tijd, materialen en medewerkers.