Politie Amsterdam-Amstelland

Geldauto overvallen


1-12-2003. Maandagochtend werd bij het winkelcentrum Molenwijk een geldauto overvallen. Een medewerker raakte daarbij gewond aan het hoofd. De daders verdwenen met een onbekend geldbedrag. De vluchtauto werd korte tijd later in de Molenwijk, niet ver van het winkelcentrum, aangetroffen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Even na twaalf uur werd een medewerker van een geldauto door drie mannen bedreigd met een soort raketwerper. De rovers eisten geld en mishandelden het slachtoffer. Deze raakte daardoor lichtgewond aan het hoofd. De overvallers gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor in een gereedstaande auto. Deze auto (een blauwe Mazda 6) werd even later in de omgeving aangetroffen met daarin het op een raketwerper lijkende wapen en een explosief. Het EOC (Explosieven Opruimings Commando) werd ingeschakeld om het aangetroffen wapentuig onschadelijk te maken.

---

Ramkraak Lambertus Zijlplein

Logo postkantoor


1-12-2003. Maandagochtend rond kwart voor negen vond een ramkraak plaats op een postkantoor aan het Lambertus Zijlplein. Een gestolen personenauto werd met de achterkant door de voorpui gereden. Drie gemaskerde mannen drongen daarna het postkantoor binnen. Het aanwezige personeel verschanste zich in veilige ruimtes. De gewapende overvallers maakten een geldcassette buit. Ze stapten hierna op een gereedstaande scooter en reden weg. De gebruikte ramauto vatte vlam waarna de brandweer de brand bluste.

---

Vuurwapens en drugs aangetroffen


1-12-2003. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige man op heterdaad betrapt door een portier toen hij XTC-pillen en een aantal wikkels drugs een horecagelegenheid wilde binnensmokkelen. De man werd aan de politie overgedragen. Bij twee huiszoekingen in Velsen en Beverwijk vonden rechercheurs vervolgens een hennepplantage met 57 planten, ruim 100 XTC-tabletten, drie gasalarmvuurwapens met bijbehorende knalpatronen, een aantal scherpe patronen, twee verboden messen, werpsterren en een hoeveelheid vuurwerk.


Jongen met nepvuurwapen gepakt


1-12-2003. Zondagmiddag arresteerden surveillerende agenten in het stadspark aan de Koos Vorrinkweg een 17-jarige jongen die een nepvuurwapen had. Een voorbijganger had hem op een bankje zien zitten met het wapen in zijn handen. Het bleek om een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen te gaan. De jongen kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.


Voorbijgangers mishandelen jongen


1-12-2003. Zondagavond werd in de Jan Rebelstraat een 16-jarige jongen kennelijk zonder aanleiding in elkaar geslagen door een groep van ongeveer zes jongens. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en brak zijn kaak. Hij is in een ziekenhuis opgenomen. De geweldplegers gingen er vandoor en zijn sindsdien spoorloos. Er hebben zich nog geen getuigen gemeld.

---