Provincie Drenthe

OV-knooppunt De Punt, de rotonde De Punt en de Airportliner feestelijk in gebruik genomen

Assen, 1 december 2003
Persberichtnummer 03-155



Vandaag is om precies 15.44 uur het nieuwe openbaar vervoerknooppunt De Punt in gebruik genomen. De eerste lijnbussen arriveerden op dat moment op het nieuwe vervoerknooppunt. Daarmee zijn het busstation, de rotonde en de Airportliner formeel in gebruik genomen. Deze drie projecten zijn tot stand gekomen door nauwe samenwerking van de provincie Drenthe, de gemeente Tynaarlo, Arriva en Groningen Airport Eelde.

De openingshandeling werd verricht door verkeer- en vervoergedeputeerde Swiersta samen met de wethouders Huzen en Assies van de gemeente Tynaarlo en de heer J. Meulendijks van Groningen Airport Eelde. Het gezelschap reisde met de nieuwe Airportliner vanaf het vliegveld naar het knooppunt bij De Punt, waar letterlijk een punt achter de werkzaamheden werd gezet door de onthulling van het bord Knooppunt De Punt.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe knooppunt. Zowel de verkeersafwikkeling als de openbaar vervoermogelijkheden worden door deze initiatieven sterk verbeterd. De nieuwe rotonde maakt de kruising bij De Punt
(Groningerstraat/Burgemeester.Legroweg) veel overzichtelijker en veiliger. Door het nieuwe knooppunt openbaar vervoer wordt de overstap voor de passagiers van buslijnen 50 tot en met 53 sterk verbeterd ten opzichte van de oude overstapplaats bij Yde. Bovendien komt er door de verbeterde overstapmogelijkheden een duidelijke verbetering van het vervoer tussen Groningen, Haren, Assen, Eelde en Vries. De perrons op dit knooppunt zijn ook nog iets verhoogd uitgevoerd volgens de nieuwe inzichten van toegankelijkheid. Het busknooppunt en de rotonde zijn door de gemeente Tynaarlo aangelegd met steun van de provincie Drenthe.

Vanaf vandaag rijdt ook de nieuwe Airportliner 452 van de luchthaven Groningen Airport Eelde. Deze nieuwste Q-liner geeft reizigers van en naar het vliegveld een snelle en comfortabele verbinding met Groningen. Assen wordt makkelijker bereikbaar vanaf de luchthaven via het nieuwe knooppunt. De Airportliner is vooral gekoppeld aan de vluchten op Londen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl