Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Maandag 1 december                                             
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN


Jongeren aangehouden voor rijden op gestolen bromfiets
Gisteravond hield de politie op de Spieghelstraat twee jongens uit Nijmegen aan, 11 en 14 jaar oud. Het tweetal reed op een gestolen bromfiets. Tevens had de bestuurder, gezien de leeftijd, geen bromfietsrijbewijs. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mannen aangehouden voor rijden in een gestolen auto
Gisteravond hield de politie op de Burgemeester Daleslaan een 34-jarige inwoner van Nijmegen en een 44-jarige man, woonplaats niet bekend, aan. Het tweetal reed in een gestolen auto. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Woninginbraak

Afgelopen weekend is in een woning aan de Minister Elandstraat ingebroken. Door een raam te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Er is aangifte gedaan.


Ongeval met letsel

Gistermiddag is op de Paul Krugerstraat een aanrijding ontstaan tussen een 6-jarig fietstertje en een 30-jarige automobilist uit Nijmegen. Vermoedelijk is het 6-jarige meisje plotseling de weg overgestoken waardoor een aanrijding ontstond. Door de aan rijding liep het meisje een hersenschudding op. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.


Beroving

Gistermiddag deed een 20-jarige inwoonster van Nijmegen aangifte van beroving. De Nijmeegse liep over de Ackerbroekweg toen zij door twee fietsers werd ingehaald. In het voorbijgaan pakte een van de fietsers haar tas af. In de tas zat onder meer een portemonnee.


Auto gestolen

Vanaf de Waalkade is afgelopen nacht een zwarte Opel Vectra met het kenteken ZF-37-VZ gestolen. Een 25-jarige inwoner van Nijmegen deed aangifte.


Ongeval met letsel

Vanochtend is op de St. Annastraat een 35-jarige automobiliste uit Nijmegen tegen een lantaarnpaal gebotst. Door onbekende oorzaak had zij haar auto niet onder controle. Door de botsing liep de automobiliste licht letsel aan haar borst op. Door de aanrijding brak het bovenste deel van de lantaarnpaal af. Dit kwam op een geparkeerde auto terecht. Niemand raakte hierbij gewond.



DISTRICT TWEESTROMENLAND


Beek- jongeren aangehouden voor vernieling.
Gisteren hield de politie een 12-jarige inwoner van Beek en een 14-jarige inwoonster van Beek aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een ruit van een woning aan de Koningsholster te hebben vernield door er met een voorwerp tegenaan te gooien. De 61-jarige bewoner deed aangifte.


DISTRICT DE WAARDEN


Geldermalsen- jongen aangehouden voor diefstal auto
Op zondagavond hield de politie op de Nijverheidstraat een 20-jarige inwoner van Rijswijk aan. De man reed in een gestolen auto. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Tiel- auto gestolen
Vanaf de Spoorstraat is gisteren een grijze Opel Vectra met het kenteken GP-SX-12 gestolen. Aangifte deed de 55-jarige eigenaar uit Tiel.

Tiel- ongeval met letsel
Gisteravond is op de kruising Papesteeg/ Scheeringlaan een aanrijding ontstaan tussen een 41-jarige automobilist uit Erichem en een 17-jarige fietser uit Tiel. Op de kruising verleende de automobilist vermoedelijk geen voorrang waardoor de aanrijding ontstond. De fietser liep letsel op.

Zaltbommel- bedrijfsinbraak
In een bedrijf aan de Ambacht is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Via een raam zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen gestolen zijn. Er is aangifte gedaan.


BLIK OP VEILIG

Snelheidscontrole
Op de Broekstraat in Nederasselt is maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 213 passanten reden er 16 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 62 km/u waar 50 is toegestaan.

Alcoholcontrole
Op zondagavond is op de IJpenbroekweg een alcoholcontrole gehouden. De blaastest is door 472 bestuurders afgelegd. Drie personen bleken te veel te hebben gedronken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --