Gemeente Heeze-Leende


Informatieavond drukriolering

In de Wet bodembescherming (Wbb) en de Wet verontreiniging oppervlaktewater (Wvo) is bepaald dat vanaf het jaar 2005 niemand meer ongezuiverd huishoudelijk afvalwater mag lozen in de bodem of op het oppervlaktewater.

De gemeente heeft de wettelijke zorgplicht voor een doelmatige inzameling en een doelmatig transport van afvalwater van alle panden in de gemeente. Zowel in de woonkernen als in het buitengebied. Vooral in het buitengebied kunnen de aanlegkosten van riolering dusdanig oplopen dat het maatschappelijk niet aanvaardbaar is een rioleringssysteem aan te leggen. Indien de kosten per aansluiting hoger zijn dan 16.608, -kan de gemeente een ontheffing van haar zorgplicht aanvragen bij de Provincie. Door het vormen van clusters kunnen zoveel mogelijk panden voor een aansluiting in aanmerking komen binnen de hierboven vermelde aansluitkosten.

De gemeente is in 2002 gestart met de aanleg van riolering in het buitengebied Bruggerhuizen. Vanaf december 2003 komt de rest van de gemeente aan de beurt, waarbij de Zegge als eerste. Op woensdag 10 december om 19.30 uur vindt er voor alle bewoners die in aanmerking komen voor aansluiting een informatieavond plaats in gemeenschapshuis Valentijn, Valentijn 3 te Sterksel. Deze week ontvangen de betrokken bewoners van het buitengebied een uitnodiging. Tijdens de informatieavond worden de aanwonenden geïnformeerd over het hoe en waarom van de aanleg van drukriolering. Daarnaast zal de aannemer uitleg geven over de planning van de werkzaamheden. Uiteraard is er tijdens deze avond alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Heeft u voorafgaand aan de informatieavonden al dringende vragen met betrekking tot de aanleg van de drukriolering in het buitengebied, dan kunt u hiervoor terecht bij: gemeente Heeze-Leende, afdeling Openbare Werken, de heer J. Welters, telefoon: 040 - 22 41 536, e-mail: postbus@heeze-leende.nl, Jan Deckersstraat 2, Postbus 10.000, 5590 GA Heeze.