Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (1/12)

Breda maandag 01 december 2003

Politie bekeurt Franse drugstoerist

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Bij een routine controle van een Franse personenauto op de Rijksweg A16 is een 20-jarige inwoner van Boulogne (Fr) bekeurd. De man bleek in het bezit te zijn van 17 gram hennep. Hij kreeg een boete van 240 euro. De drugs is in beslag genomen.

Voetbalscheidsrechter mishandeld

BREDA: Een 47-jarige inwoner van Ulvenhout heeft aangifte gedaan van mishandeling. De Ulvenhoutse scheidsrechter leidde zaterdagmiddag de wedstrijd Advendo A1 tegen Boeimeer A1 op het terrein van voetbalvereniging Advendo aan de Bastenakenstraat. Een kwartier voor tijd stuurde hij een speler van de thuisclub met een rode kaart het veld uit. De voetballer bedreigde hierop de scheidsrechter. De speler ging vervolgens op een voet van de leidsman staan en gaf hem een klap op zijn gezicht. Hierop is de wedstrijd door de man gestaakt. De scheidsrechter is door de begeleiding van het team naar de kleedkamer gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Ruim 3700 automobilisten op snelheid gecontroleerd

BREDA: De politie heeft maandag 3700 automobilisten gecontroleerd bij een snelheidscontrole. De radar stond s morgens opgesteld aan de Academiesingel en s middags op de Doornboslaan. 370 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Inbraakpogingen in wijk Belcrumpolder

BREDA: Afgelopen weekend is tot driemaal toe geprobeerd in te breken in woningen aan de Kievitstraat, Terheijdenseweg en het P. Pottersplein in de wijk Belcrumpolder. De dader probeerde telkens de woning binnen te komen na het vernielen van een ruitje van de voordeur.

Diefstal auto

BREDA: Zondagnacht is aan de B. de Wildestraat een witte Ford Courier gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Het kenteken van de auto is VD-ZP-46.

Politie houdt twee mannen aan voor motordiefstal

BREDA: De politie heeft zondagnacht op de Hasseltstraat twee mannen (29 en 32 jaar) uit Breda aangehouden. Een oplettende burger zag dat het tweetal een motorfiets in een bestelbus probeerde te krijgen en seinde de politie in. Bij onderzoek bleek ook de bestelbus waarin het duo zat te zijn verduisterd. Bij de 32-jarige werd in zijn fouillering ook nog een alarmpistool aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. Het pistool en de bestelbus zijn in beslaggenomen. De motor is terug naar de eigenaar.

Mannen aangehouden in auto met gestolen kentekenplaten

DORST: Zondagnacht zijn een 18-jarige inwoner van Hilvarenbeek en een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Het tweetal reed op de Rijksweg A27 in een personenauto met gestolen kentekenplaten. Deze bleken eerder die nacht te zijn gestolen in Tilburg. Na verhoor zijn zij in de loop van maandagmiddag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De Hilvarenbeker kreeg ook nog een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Politie arresteert verdachten voor bedreiging beveiligingsbeambte

BREDA De politie heeft vannacht samen met een Bredase beveiligingsdienst twee mannen van 21 en 17 jaar uit Breda aangehouden, die in de Druivenstraat in Breda een medewerker van een beveiligingsbedrijf hadden bedreigd. Het tweetal was eerder die nacht ook al onder verdachte omstandigheden op een bedrijventerrein gesignaleerd. In de auto trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan. De verdachte zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

De medewerker van het beveiligingsbedrijf was door de twee verdachten met het leven bedreigd toen hij hun op verdachte wijze signaleerde in de buurt van het industrieterrein aan de Druivenstraat in Breda. Toen de bewaker de auto bleef volgen zouden ze op de man zijn ingereden en scholden ze hem uit, bedreigden hem en riepen ze hem toe dat hij hun met rust moest laten. Toen hij dat niet deed probeerde ze hem van de weg te drukken. De gealarmeerde politie kon het tweetal aanhouden.

Bron: Henk Snepvangers