Politie Limburg-Noord

2.814 boetes bij verkeerscontroles

Regio 01-12-2003 - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 25 november t/m 1 december 2003 in totaal 51.174 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 2.814 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 20.263 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1.157 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Beringe, Blerick, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 27 november op de Baarlosestraat in Blerick: 91 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 66 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Voor diverse andere overtredingen werden 10 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 11.395 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 438 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in St. Odiliënberg en Roermond. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op woensdag 26 november op de Venloseweg in Roermond: 91 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 26 bestuurders voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Voor diverse andere overtredingen, waaronder het niet tonen van het rijbewijs en het kentekenbewijs, werden 11 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het Verkeershandhavingsteam politiemensen van de basiseenheden en van de Koninklijke Marechaussee hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 18.436 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.098 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Baexem, Haelen, Nederweert, Neer, Stramproy en Weert. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op maandag 1 december op de Napoleonsweg N 273 in Haelen: 119 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 22 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Voor diverse andere overtredingen, waaronder het niet dragen van de verplichte autogordel en het niet dragen van een helm, werden 9 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 1.080 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 121 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Castenray, Gennep en Sevenum. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op dinsdag 25 november op de Venloseweg in Sevenum: 136 km/u waar 80 km/u de limiet is. Hierbij is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Bij controles met staande houding werden 38 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. 28 bestuurders werden geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Voor diverse andere overtredingen werden 6 bestuurders geverbaliseerd.