Ingezonden persbericht

Kantoorwerker met nek- en rugproblemen geholpen met nieuwe Plantronics T-10: telefoon en headset in éen

De T10 stijlvolle telefoon en headset in éen ontwikkeld voor midden- en kleinbedrijf en het kantoor aan huis

Hoofddorp (Nederland), 1 december 2003 Plantronics, wereldmarktleider op het gebied van headsets, introduceert vandaag de T10, een headset die ideaal is voor gebruik in het kantoor aan huis of in het midden- en kleinbedrijf. De T10 is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, stijlvolle telefoon waarbij ze tijdens gebruik de handen vrij kunnen houden.

De nieuwe telefoon en headset in één biedt waar voor zijn geld. De T10 bestaat uit een analoge telefoon en een DuoSet-headset, waardoor de gebruiker door kan gaan met typen of het erbij pakken van relevante documenten, terwijl hij of zij telefoneert. Het product kan op twee manieren gedragen worden, met de klassieke band over het hoofd, of met een nieuw ontworpen comfortabele oorhaak.

Met de T10 is het niet langer nodig de hoorn tussen oor en schouder te klemmen, waardoor de houding van de gebruiker verbetert. De headset van de T10 is ergonomisch ontworpen en is daardoor, bij beide draagstijlen, erg comfortabel. Het ergonomisch ontwerp zorgt er bovendien voor dat druk op de rug en nek wordt verminderd. Nek- en rugpijn zijn de meest voorkomende redenen om niet op het werk te verschijnen. Naar schatting gaan er alleen al in het Verenigd Koninkrijk 180 miljoen werkdagen per jaar verloren aan deze klachten. Een voortdurend probleem dat ondernemingen miljoenen euro's per jaar kost.

De uitstekende geluidskwaliteit van de headset van de T10 wordt nog verder verbeterd door de noise cancelling-technologie die voor heldere gesprekken zorgt doordat achtergrondgeluid wordt weggefilterd. Het product heeft ook draaiknoppen voor het volume en het afstellen van de toon. De T10 heeft geen telefoonhoorn. Het aannemen van een inkomend telefoontje geschiedt dan ook door een druk op de knop.

De analoge telefoon heeft volledige functionaliteit en is uitgerust met een mute-schakelaar, de mogelijkheid om het laatst gebelde nummer te herhalen en de mogelijkheid om bellers in de wacht te zetten als er een ander telefoontje tussendoor komt. De T10 kan met een adapter ook gebruikt worden met een fax en is ook aansluitbaar op de telefoonaansluiting in huis.

Neil Salton van Plantronics zegt in een reactie: "Wij zijn blij dat we de T10 aan thuisgebruikers en gebruikers in het midden en kleinbedrijf kunnen aanbieden. Het is een betaalbare en functionele headset en telefoon in éen en een handig hulpmiddel om mensen efficiënter en prettiger te laten werken. We zijn ervan overtuigd dat de T10 zal bijdragen aan de verdere modernisering van de traditionele kantooromgeving."

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht headset in 1962 en wordt vandaag de dag gezien als wereldmarktleider op het gebied van communicatieheadsets. Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoon-maatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics headsets worden veel-vuldig gebruikt in films en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 20 landen. Er werken in totaal 2500 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.
---

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties
---