Politie Hollands Midden
Datum: 1 december 2003

(

Politie Keurmerk Veilig Wonen Alphen aan den Rijn

De politie heeft in de wijk Ridderveld voor 93 woningen het certificaat Veilige Woning behorend bij het politie Keurmerk Veilig Wonen, uitgereikt. Het gaat om woningen aan de Preludeweg en de Klaverhof. In beide straten werden inbraakwerende maatregelen, gelijktijdig met renovatiewerkzaamheden, uitgevoerd.

Het certificaat Veilige Woning wordt uitgegeven voor woningen die qua inbraakbeveiliging voldoen aan vastgestelde eisen. Een informatiepakket waarin de eisen staan vermeld is op het politiebureau verkrijgbaar. Dat pakket bevat ook een lijst van gecertificeerde bedrijven die advies geven en voor de uitvoer kunnen zorgen.

Nadat men een woning op de voorgeschreven wijze tegen inbraak heeft beveiligd wordt deze door de politie gekeurd. Als blijkt dat alles in orde is wordt het certificaat Veilige Woning uitgegeven. Veel verzekeringsmaatschappijen geven, als zo'n certificaat wordt overlegd, korting op de jaarpremie.

Inwoners van de wijk Ridderveld en Aarlanderveen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de preventie en bouwplanadviseurs van team Alphen-Ridderveld, Bakker en Van der Hoek.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --