Politie Hollands Midden
Datum: 1 december 2003

(

(fiets)verlichtingscontrole Alphen aan den Rijn

In de maand november zijn door de politie in Alphen aan den Rijn 614 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting. De meest voorkomende overtreding is die van het niet voeren van kop- en achterverlichting op een fiets. De boete hiervoor bedraagt 23 euro.

De politie zet in Alphen aan den Rijn speciale teams in die in de ochtend- en avonduren, controleren op goed werkende verlichting. Aan de controles werken ook de leden van het bikersteam mee. De gerichte controles vinden vooral plaats langs drukke routes.

Na een maand intensief controleren, bestaat bij de politie de indruk dat de controles effect hebben en steeds meer weggebruikers, vooral fietsers en bromfietsers, met goed werkende verlichting de weg op gaan.

Aan de periode van regelmatige controle en bekeuren is een maand van voorlichting voorafgegaan. Daarbij kon men defecte fietsverlichting tegen een gereduceerd tarief bij een aantal rijwielhandelaren laten herstellen. Ook automobilisten werden in de gelegenheid gesteld hun verlichting te laten keuren en indien nodig te laten repareren.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --