Gemeente Ede

nummer 276 / Ede, 1 december 2003

Voorontwerp bestemmingsplan uitbreiding bedrijventerrein De Stroet ter inzage.

Het college heeft besloten het plan voor uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein De Stroet (I en II) in procedure te brengen. Van 27 november tot en met 24 december ligt het bestemmingsplan Lunteren, De Stroet III als voorontwerp ter inzage.

Het plan moet een uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein tot aan de Lunterse beek mogelijk maken. Dit is noodzakelijk om bedrijven uit de kern van Lunteren te kunnen blijven uitplaatsen. Op het huidige bedrijventerrein is onvoldoende ruimte beschikbaar om de nog aanwezige bedrijven te kunnen plaatsen. Met name met het oog op de dorpsvernieuwing aan de Molenpol is deze extra ruimte dringend nodig.

Het terrein De Stroet III biedt ruimte voor vier tot zes kavels, die in eerste instantie bedoeld zijn voor aan de kern Lunteren gebonden bedrijven. Dit zijn bedrijven die in of in de directe omgeving van Lunteren zijn gevestigd, maar bijvoorbeeld ook nieuw te stichten bedrijven die voor de afzet van goederen in hoofdzaak zijn aangewezen op de kern Lunteren of anderszins aantoonbaar sociaal en/of economisch aan Lunteren zijn gebonden.

Het nieuwe terrein sluit qua inrichting en uitstraling aan op het bestaande bedrijventerrein. Vooral de landschappelijke inpassing zal een belangrijke rol spelen bij de inrichting. Enerzijds moet onder meer de versterking van de aanwezige groenstructuren zorgen voor een inpassing in het omringende landelijke gebied en anderzijds wordt aan de zuidzijde een zicht-locatie gecreëerd die het bedrijventerrein herkenbaar moet maken en op de kaart moet zetten.

Het gaat hier om een voorontwerp van het bestemmingsplan, wat betekent dat de hoofdlijnen weliswaar zijn bepaald maar dat er nog voldoende ruimte is om wijzigingen aan te brengen. Voor belangstellenden wordt op 16 december in het Westhoffhuis in Lunteren van 19:00 tot 21:00 uur een inloopavond georganiseerd. Op deze avond wordt meer inzicht gegeven in het gemeentelijke voornemen en is er alle gelegenheid vragen te stellen aan verschillende medewerkers van de gemeente Ede.