Gemeente Rotterdam

Nr. 211
1 december 2003

Erasmusspelden voor

bestuursleden klaverjasvereniging

Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) heeft zaterdag 29 november een Erasmusspeld uitgereikt aan drie bestuursleden van klaverjasvereniging Voor Ons Genoegen uit Rotterdam-Zuid. De heren Marcel van de Werken, Arie Reedijk en Michiel van 't Hof ontvingen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de vereniging. De wethouder reikte de spelden uit tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van de klaverjasvereniging in zalencentrum Rustburg.

Marcel van de Werken richtte 35 jaar geleden de klaverjasvereniging op, toen met 12 personen. Door zijn inzet is de vereniging gegroeid tot een club met ruim 100 leden. Van de Werken is de spil van de vereniging en organiseert onder andere bingoavonden en vervoer op maat. In 2000 kreeg hij al de Karel de Stoute-speld van deelgemeente Charlois.

Arie Reedijk verricht al 31 jaar vrijwilligerswerk voor de klaverjasvereniging. Hij is nu voorzitter van de club. Hij kent alle leden persoonlijk en is altijd aanwezig bij ziekte, overlijden of jubileum van een lid.

Michiel van 't Hof maakt al 15 jaar deel uit van het bestuur van Voor Ons Genoegen. Daarnaast is hij 20 jaar lid geweest van de Oranjevereniging en is hij vrijwilliger bij de voetbalvereniging in Barendrecht.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal en/of cultureel en/ of sportief en/of economisch gebied, gedurende een lange periode, verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.



Gemeente Rotterdam