Politie Zaanstreek-waterland



14:35 30-NOV-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Strooptocht van winkeldievegges

Drie winkeldievegges hebben een ware strooptocht gehouden bij winkels in het centrum van Zaandam. Zij liepen tegen de lamp, toen een agent in burger van de politieactie Puntmuts één van de dames kledingstukken onder haar kleding vandaan zag halen en in een tas stoppen. De vrouwen, een 29 en een 36-jarige, beiden uit Edam en een 14-jarig nichtje van één van hen uit Purmerend, werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Tijdens het onderzoek bleken de dames met een auto naar Zaandam te zijn gekomen. In deze auto werden vier tassen met uit diverse winkels gestolen goederen aangetroffen. De verdachten werden in verzekering gesteld.

15:38 30-NOV-03
LOC: PURMEREND, RIO GRANDESTRAAT

Sieraden gestolen uit woning

Bij een inbraak in een woning is een nog onbekende hoeveelheid sieraden gestolen. De inbraak vond plaats tussen zaterdagochtend en zondagmiddag. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde met grof geweld een raam open te breken. Daarvoor heeft men hetzelfde geprobeerd met de tuindeur, doch dat mislukte. De sieraden werden uit een slaapkamer weggenomen. De eigenaar inventariseert wat er precies weg is. De waarde van de buit is nog onbekend. Men is vermoedelijk weer door hetzelfde raam naar buiten geklommen en weggegaan, daar alle andere ramen en deuren nog gewoon op slot zaten.

19:27 30-NOV-03
LOC: PURMEREND, EINSTEINSTRAAT

Dummytelefoons gestolen bij ramkraak

Bij een ramkraak afgelopen zondagavond werden onder andere 30 dummytelefoons gestolen. Men heeft met een auto de toegangsdeuren van een elektronicabedrijf vernield, waarna men met een stoel een vlak daarachter gelegen vitrine heeft stukgeslagen. Uit deze vitrine nam men de telefoons weg. Het betreft hier niet werkend etalagemateriaal. Daarnaast nam met nog een DVD speler, een autoradio en twee autoalarmen weg. De diefstal heeft in een zeer kort tijdsbestek plaatsgevonden. Slechts enkele minuten na de alarmmelding arriveerde de politie, doch de daders waren al gevlogen. De ontstane schade overtreft vele malen de waarde van het ontvreemde.

00:25 01-DEC-03
LOC: NOORDBEEMSTER, OOSTHUIZERWEG

Auto op z'n kop in de sloot

Een 35-jarige automobilist uit Zaandam en zijn inzittende passagiere, kwam met zijn auto op z'n in een sloot langs de kant van de weg terecht. Beiden konden de auto ongedeerd verlaten. De Zaandammer reed even daarvoor over de Oosthuizerweg in de richting van de Purmerenderweg. Bij een verkeersheuvel haalde hij een achter uit rijdende bestelwagen links in en zag toen pas een voor hem rijdende andere auto. Deze sloeg links af en de Zaandammer probeerde die auto rechts te passeren. Hij raakte daarbij in de berm en kon niet meer voorkomen, dat zijn auto de sloot in reed. De gewaarschuwde politie rook alcohol bij de bestuurder. Op het bureau blies de man 275 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

08:18 01-DEC-03
loc.: PURMEREND, SUEZWEG

Gereedschap gestolen

Afgelopen weekend werd ingebroken in containers van twee verschillende bedrijven aan de Suezweg. In beide gevallen werd de toegangsdeur geforceerd en een aanzienlijke hoeveelheid gereedschap gestolen. Onder andere werden boormachines, mokers, rolmaten, bouwlampen en waterpomptangen meegenomen.

09:01 01-DEC-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Rijbewijs ingevorderd

Tijdens een controle op het inhaalverbod in de Purmerenderweg is het rijbewijs van een 47-jarige man uit Obdam ingevorderd. De man viel op doordat hij zijn verboden inhaalmanoeuvre met grote snelheid uitvoerde. Tijdens de achtervolging werd de Obdammer geklokt met een netto snelheid van 117 kilometer per uur waar 60 is toegestaan.

09:47 01-DEC-03
loc.: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247/ BROEKERMEERDIJK/ KRUISWEG
Auto rijdt sloot in
Een 40-jarige man uit Purmerend is gewond geraakt nadat hij met zijn auto de sloot in was ingereden. De man reed vanuit Broek in Waterland over de N247 toen hij met zijn rechtervoorwiel in de berm terechtkwam. Vervolgens raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed de sloot in. Zijn verwondingen leken aanvankelijk mee te vallen, maar omdat hij zo nu en dan buiten kennis raakte werd hij toch naar het AMC in Amsterdam gebracht. Het slachtoffer werd daar ter observatie een dag opgenomen.

EINDE


---- --