Ingezonden persbericht

Persbericht

AT&T tekent 10,5 miljoen USD contract met Enterprise Rent-A-Car voor ondersteuning van Europese operatie

St. Louis, VS/Den Haag, 1 december 2003 ­ AT&T heeft een contract voor drie jaar ter waarde van 10,5 USD gesloten met Enterprise Rent-A-Car, de grootste autoverhuurder in Noord-Amerika. AT&T gaat een geïntegreerd netwerkplatform ontwikkelen en implementeren waarmee Enterprise Rent- A-Car de geavanceerde e-business applicaties voor haar Europese activiteiten kan ondersteunen.
AT&T zal een geïntegreerde high-speed en veilige netwerk- en hostingoplossing leveren voor alle 300 locaties van Enterprise Rent-A-Car in Duitsland, Ierland en Engeland. De onderneming bereikt hierdoor kostenbesparingen, een hogere betrouwbaarheid en betere klantenservice. Gedurende de eerste fase van de implementatie zullen ongeveer 40 locaties nog dit jaar worden aangesloten. In 2004 en 2005 zullen de overige locaties worden gemigreerd naar AT&T. Bovendien zal Enterprise Rent-A-Car een gedeelte van haar servers verplaatsen naar AT&T's Internet Data Center (IDC) in Engeland. De AT&T-oplossing ondersteunt het 'Redesign Project' van Enterprise Rent- A-Car, waarmee de klantenservice wordt verbeterd door op alle locaties de nieuwste 'point and click'-technologie toe te passen. Door AT&T's wereldwijde netwerk kan de onderneming haar Computer Automated Rental System migreren van een satelliet-gebaseerd netwerk naar een technologie gebaseerd op vaste verbindingen, wat meer mogelijkheden, hogere snelheid en extra flexibiliteit oplevert.
"We zijn zeer tevreden met het niveau en de diepgang van de wereldwijde dienstverlening en ondersteuning die we van AT&T krijgen binnen dit contract", aldus Mike Preuss, assistant vice president bij Enterprise Rent-A- Car. "Door de robuuste upgrades in onze technologische systemen zijn we voorbereid op de groei die we voor de komende jaren verwachten en kunnen we garanderen dat we binnen onze sector voorop blijven lopen." Het AT&T Frame Relay-netwerk biedt de bandbreedte die nodig is om de nieuwe browser-gebaseerde applicatie en bijbehorende kantoorautomatiseringsapplicaties van Enterprise Rent-A-Car te ondersteunen. Alle Europese locaties worden uitgerust met snelle online verbindingen met het hoofdkwartier in St. Louis, die toegang geven tot de databases en bedrijfsapplicaties die daar draaien. De AT&T-oplossing biedt verbeterde netwerkbeschikbaarheid, routevariatie voor hogere betrouwbaarheid en dubbel uitgevoerde high-speed verbindingen met de grootste data centers van Enterprise Rent-A-Car. Het vormt een volgende stap in het streven van Enterprise Rent-A-Car naar uitmuntende klantenservice.
"Gartner heeft ons onlangs als leidende European Data Service Provider aangemerkt , waarbij benadrukt werd dat we onze Europese netwerkdekking sterk hebben uitgebreid en dat ondernemingen op ons kunnen vertrouwen voor het opzetten van hun bedrijfskritische netwerken", aldus Bill Archer, President AT&T EMEA. "Dit was van groot belang voor de uitbreiding van het huidige contract en we kijken uit naar een gezamenlijke groei op basis van de Europese ontwikkeling van Enterprise Rent-A-Car."
Voor betere ondersteuning van haar wereldwijde klanten heeft AT&T eerder dit jaar IDCs (Internet Data Centers) geopend in China, Frankrijk en Australië. AT&T heeft nu 21 IDCs verdeeld over drie continenten, waarvan
13 in de VS. AT&T's IDCs maken gebruik van het integrated Global Enterprise Management System (iGEMS) voor het pro-actief monitoren en beheren van de netwerkoplossingen en -applicaties van klanten.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in
2002 $37,8 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over Enterprise Rent-A-Car
Enterprise Rent-A-Car is de grootste autoverhuurder in Noord-Amerika en heeft meer dan 5.400 vestigingen in de VS, Canada, Engeland (alwaar het de enige specialist is in het verzorgen van vervangend vervoer en 'courtesy cars' na een ongeluk) en Duitsland. Enterprise Rent-A-Car beheert wereldwijd meer dan 600.000 voertuigen en behaalt jaarlijks een omzet van meer dan 6,9 miljard USD. De onderneming staat momenteel op plaats 16 op de Forbes lijst '500 Largest Private Companies in America'.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR

055 - 3663034
prinflux@attglobal.net