Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Theatergroep geeft ama's seksuele voorlichting

De 150 alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) in Drenthe krijgen seksuele voorlichting in het kader van een project over bestrijding van seksueel geweld en gedwongen prostitutie onder hen.

In de eerste week van december bezoeken zij een voorstelling van 'De jongens, de meisjes' door het theatergezelschap Klassekunst. Hiermee willen de organisatoren van de voorstelling voorkomen dat de ama's slachtoffer worden van seksueel geweld.

Op humoristische wijze wordt een voorstelling getoond waarin het communiceren over seksualiteit centraal staat. De thema's, het opkomen voor jezelf, het stellen en respecteren van grenzen en het onderhandelen over veilig vrijen ter preventie van aids en andere soa's lopen als een rode draad door de voorstelling. Tijdens de voorstelling wordt er direct met de jongeren gewerkt.

De jongeren zien de leuke dingen van verliefd zijn, maar ook moeilijke onderwerpen als voor jezelf opkomen, grenzen stellen en respecteren. Ook veilig vrijen en condoomgebruik komen aan bod. In het tweede deel van het programma kunnen de ama's zelf meespelen. Er komen vijf voorstellingen. Van tevoren kunnen voogden, mentoren en begeleiders de voorstelling zien zodat zij hun begeleiding kunnen aanpassen.
* Kijk voor meer informatie op de website van Klassekunst
---


---

Laatst gewijzigd: 01-12-2003