Gemeente Breukelen


Breukelen introduceert jongerenprijs

Het gebeurt bijna nooit dat iemand op jonge leeftijd een onderscheiding krijgt. Eigenlijk alleen maar vanwege een bijzondere sportprestatie of een heldendaad. En dat terwijl er heel veel jongeren zijn die zich zeer verdienstelijk maken voor onze samenleving. Zij mogen ook best eens in het zonnetje gezet worden.

Naast de jaarlijkse lintjesregen met Koninginnedag kent de gemeente Breukelen zijn ereburgers. Speciaal met het oog op de jeugd besloot het college ook een jongerenprijs in te stellen: een symbolisch schouderklopje voor één of meerdere jongeren als aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg en anderen te stimuleren ook dit soort activiteiten te ontplooien.

Waarom een jongerenprijs?

Mensen die zich op jonge leeftijd op hun eigen manier verdienstelijk maken voor de samenleving waar ze deel van uitmaken, zichtbaar maken. Dàt wil het college met de prijs bereiken. Ze zijn een voorbeeld voor onze gemeente en vormen de kweekvijver voor het vrijwilligerswerk waarop in de toekomst steeds meer een beroep gedaan zal worden.

Het is goed om jongeren ervan bewust te maken dat wat zij vanzelfsprekend en leuk vinden om te doen, van betekenis is voor anderen.

Over wie gaat het?

Om inwoners in de leeftijd van ongeveer 15 tot 25 jaar. Hij/zij is actief binnen een organisatie en/of vereniging. Dat hoeft geen bestuurlijke functie te zijn; het kan ook gaan om jongeren die veel werk verzetten voor de vereniging of organisatie. Het moet in ieder geval iemand zijn waarvan u denkt dat de Breukelse gemeenschap er nog veel aan kan hebben.

Waneer?

Bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen in april 2004 hoopt de gemeente voor de eerste keer een of meerdere jongeren in de spotlights te zetten.

Jongeren die volgens u in aanmerking komen voor de prijs, kunt u tot 1 maart 2004 aanmelden. U kunt dit telefonisch of schriftelijk doen bij mevrouw L. Hack. Zij kan u ook meer vertellen over onze bedoelingen en is iedere dag bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur. Haar telefoonnummer is (0346) 26 09 53.