Gemeente Heerenveen

Gemeenten kiezen op juiste manier rolstoelencontract

01/12/2003

Afgelopen donderdag 27 november jl. heeft de rechtbank te Leeuwarden besloten dat de gemeenten Heerenveen en Opsterland op de juiste manier een nieuwe leverancier hebben uitgekozen voor de levering van rolstoelen en andere voorzieningen voor gehandicapten. Het afgelopen jaar hebben beide gemeenten een Europese aanbestedingsprocedure doorlopen om te komen tot die keuze. In september jl. hadden de gemeenten besloten het contract voorlopig te gunnen aan het Hulpmiddelen Centrum Friesland (HCF).

Welzorg Revalidatietechniek BV, die het contract graag wilde hebben kon zich niet verenigen met de gunning aan HCF en stapte naar de rechter. De gemeenten zouden de offerte van Welzorg niet op zijn waarde hebben geschat en bovendien fouten hebben gemaakt bij de keuze van een nieuwe leverancier. Afgelopen donderdag heeft de rechter dus besloten dat alles op de juiste manier gegaan is. Ook zijn alle eisen, bijvoorbeeld dat de rechter de gemeenten zou opleggen een contract met Welzorg te sluiten, afgewezen.

De gemeenten zijn verheugd dat de rechter heeft uitgesproken dat ze de volledige vrijheid hebben zelf een leverancier voor rolstoelen enz. uit te kiezen en dat deze beslissing niet kan worden opgelegd door een derde. Volgende week beraden de gemeenten zich verder over welke stappen er nu gezet moeten worden om er voor te zorgen dat de mensen met een handicap in Opsterland en Heerenveen vanaf 1 januari aanstaande naar wens geholpen kunnen worden.